Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Мешканці новобудови в Житомирі скаржаться на приватний дитячий садок в їх будівлі
 
6-10-2021, 11:32  Освіта / Школа

Мешканці новобудови в Житомирі скаржаться на приватний дитячий садок в їх будівлі

 
Жителі нової багатоповерхівки в Житомирі скаржаться на приватний дитячий садочок, що працює на першому поверсі в двокімнатній квартирі. В ситуації розбиралися журналісти телеканалу 1+1, сюжет про конфлікт вийшов 5 жовтня в програмі ТСН.Ранок
Мешканці новобудови в Житомирі скаржаться на приватний дитячий садок в їх будівлі

Скриншот ТСН.Ранок

Хоча садочок і працює офіційно, мешканців під'їзду в першу чергу турбує шум від ігор дітей - на це скаржиться Марія Гордійчук, що живе поверхом вище - каже, що втомилася від дитячих криків, оскільки шумоізоляція в будинку не справляється з дитячим галасом. Батькам дітей з садочка навпаки все подобається - сюди зручно добиратися, дітей в групах не багато, а також тут застосовується адаптована фінська система виховання, чого нема в інших приватних та державних дитячих дошкільних закладах. До речі, переглянути які садочки працюють в місті можна на сайті Довідка Житомира https://1552.com.ua/ua/
Мешканці новобудови в Житомирі скаржаться на приватний дитячий садок в їх будівлі

Скриншот ТСН.Ранок

Єлизавета Яковлєва, голова об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, що обслуговує багатоповерхівку запевняє що не розуміє як садочок отримав дозвіл на роботу -
Дивіться, які у нас перила. Вони не пристосовані для дитячого закладу. Сходи гострі. Впаде хтось з дітей, розсіче собі брови
- каже вона

В свою чергу, директорка приватного закладу дошкільної освіти "Пташенята" Юлія Орлова стверджує - садочок працює легально, оскільки отримав ліцензію, дозвільні документи від Держпродслужби, від Держпраці. В приміщенні є сигналізація, вогнегасники, дотримані всі вимоги пожежної та санітарної безпеки.
Мешканці новобудови в Житомирі скаржаться на приватний дитячий садок в їх будівлі

Скриншот ТСН.Ранок

Журналісти звернулися за коментарями до департаменту освіти обладміністрації, який видав ліцензію приватному дитсадку. Там їх запевнили що дошкільні заклади можуть розташовуватися у житлових будинках. Злата Безкоровайна, заступниця керівника департаменту освіти обладміністрації, сказала:
Заклад може отримати ліцензію. Утім, під час певних перевірках він може так само втратити ліцензію


Також було отримано коментар Держпродспоживслужби, там повідомили про отримання скарги на роботу садочка і вже підготували наказ на перевірку фактів викладених в ній.

Юрист Богдан Кушнір, до якого звернулися за роз'ясненням, каже що мешканці будинку можуть і самі заборонити роботу закладу дошкільної освіти, але для цього потрібно провести збори ОСББ і ухвалити загальне рішення.

Після розголосу конфлікту між мешканцями та адміністрацією садочка його директорка звернулася до поліції зі скаргою на те, що ОСББ перешкоджає її підприємницькій діяльності, а мешканці збираються звертатися до прокуратури, аби там перевірили законність надання ліцензії приватному садочку.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!