Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Обережно! Засмагати можна тільки до 9 ранку і після 6 вечора
 
21-07-2010, 11:16  Погода

Обережно! Засмагати можна тільки до 9 ранку і після 6 вечора

 
Астрофізики провідних обсерваторій світу оприлюднили дані про стрибкоподібну зміну активності Сонця і зміщення спектру ультрафіолетового випромінювання, що досягає нашої планети.

'Обережно!



Оскільки це прямо пов'язано зі здоров'ям людини, Всесвітня організація здоров'я (ВООЗ) випустила нові рекомендації про перебування людини на сонці.

- У нашого світила, Сонця, один з ритмів такої активності вимірюється, приблизно, 12-ма роками, - пояснює кандидат біологічних наук Георгій Васильків. - І Сонце вже вступило у фазу підвищеної активності. Для простої людини тут важливо знати про вплив ультрафіолету на шкіру людини. Напевно, я засмучу багатьох любителів позасмагати, але зараз це особливо небезпечно.

Справа в тому, що зараз, через підвищення сонячної активності надлишок жорсткого ультрафіолету не тільки не синтезує вітамін D в організмі, а навпаки - веде до руйнування вже існуючого. Це може призвести до різкого зростання захворювання на рахіт у дітей. Дорослі ж будуть більш схильні до онкологічних і серцево-судинних захворювань, пише КП.

У зв'язку з цим фахівці ВООЗ роблять такі рекомендації:

- У найближчі 2 роки намагайтеся приймати сонячні ванни тільки до 9 годин ранку, а потім з 18.00, в решту часу слід знаходитися в тіні;

- Регулярно їжте (хоча б сезонно) домашні (!) яйця, молоко, сир, масло та інші джерела вітаміну D.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!