Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Щодня на прибирання снігу Житомир витрачає 40 тис. гривень.
 
15-12-2012, 11:20  Погода

Щодня на прибирання снігу Житомир витрачає 40 тис. гривень.

 
З 3 грудня житомирські комунальники працюють цілодобово. Роботи з розчищення снігу ведуться в декілька змін, задіяна вся можлива в місті техніка.

Щодня на прибирання снігу Житомир витрачає 40 тис. гривень.


Про це повідомили в прес-службі міської ради.

Житомир - одне з декількох міст в Україні, в якому зима почалася дуже активно: за першу декаду грудня випало 2,2 середньомісячної норми снігу. Висота сніжного покриву досягала 38 см. Сильні снігопади швидко зводять нанівець результати зусиль комунальних служб, хоча люди і техніка працюють динамічно.

У дві зміни щодня на дороги міста виходить 15-18 одиниць спецтехніки у складі 3-4 бригад, за зміну використовують 1,5 тис. літрів палива. Якщо підрахувати приблизні витрати, то щодня Житомир витрачає мінімум 35-40 тис. гривень на прибирання снігу.

Крім того, близько 3,3 тис. тонн піскосуміші за ці дні було розсипано по дорогах Житомира.

З початку снігопадів в Житомирі не було зупинок громадського транспорту за винятком ситуації першого дня снігопаду, коли не всі водії перейшли на зимову гуму. Головна мета, кажуть комунальники, - забезпечення безперебійного руху пасажирського автотранспорту. Тому першими розчищають магістральні вулиці, де великий транспортний і пасажиропотік, а також мости.

З 12 грудня після призупинення надмірних снігопадів в місті проводиться робота з розчищення транспортних зупинок від снігових заметів.


На днях також розпочалося вивезення снігу з вулиці Михайлівської. Тут незабаром розпочнуться роботи по установці кованої алеї спільного проекту міської влади з компанією «Київстар». Відкриття алеї планується вже через кілька днів.

- Роботи ми не припиняємо. Вночі комунальні служби знову ж виходять працювати, адже наша мета - розширити проїжджу частину вулиць від снігових заметів. Для цього на вулицях працюють грейдери та трактори, - говорить заступник начальника комунального управління Віталій Шевчук.

З наступного тижня починаються роботи по розчищенню другорядних вулиць, територій приватного сектору, також у випадку потепління розчищати решітки зливної каналізації, щоб уникнути підтоплень.

Віталій Шевчук наголосив: на заклики комунальних служб прибрати припарковані автомобілі від узбіч для прибирання всієї проїжджої частини, відреагували приблизно 60% водіїв. Активно житомирським комунальникам у цій роботі допомагає служба ДАІ.

- Для забезпечення нормальної життєдіяльності міста необхідно спільно боротися проти негоди, - підкреслює Віталій Шевчук, а також вкотре звертається до водіїв з проханням не залишати свої транспортні засоби на узбіччі доріг.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!