Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі морози паралізували рух маршруток і тролейбусів.
 
17-12-2009, 17:23  Погода

У Житомирі морози паралізували рух маршруток і тролейбусів.

 
'У

У Житомирі морози паралізували рух маршруток і тролейбусів.

Раптовий майже 20-градусний мороз різко ускладнив в Житомирі рух автотранспорту, привівши до численних аварій.

Найбільш уразливими в умовах такого похолодання виявилися маршрутні таксі: на рейсах через поломки і ожеледиці вимушено зупинилися кілька десятків мікроавтобусів.

На допомогу водіям у місті залучено додаткові ресурси автодорожніх служб, посилено також патрулювання співробітників ДАІ.


За останній тиждень на всій території України сильно погіршилися погодні умови. Так, через сильний снігопад в Одеській області тільки за одну добу сталося близько 100 ДТП. ДАІ перекрила дороги та міжміські траси.

Також через сильні хуртовин з метою уникнення заторів на вулицях Херсона вночі підрозділами ДАІ були перекриті в'їзди до міста для великовантажного транспорту. Як з'ясувалося, через пробки, створеної вантажівками, майже цілий день було ускладнено транспортне сполучення між материковою частиною Херсона та острівних мікрорайоном.


Проте це, як стверджують синоптики, ще не найстрашніше. По всій території України оголошено штормове попередження: 17-19 грудня очікуються заметілі, сильні снігопади, шквальний вітер.

Рятувальники МНС звертаються до всіх жителів країни з наполегливим проханням бути гранично уважними і обережними та дотримуватися правил безпеки життєдіяльності.

У свою чергу, ДДАІ МВС України закликає водіїв і пішоходів бути особливо обережними і уважними на вулицях та автошляхах. По можливості утримуватися від поїздок, особливо на далекі відстані. Адже, за даними статистики, саме під час ускладнення погодних умов спостерігається зростання аварійності і, як наслідок, збільшення кількості травмованих та загиблих учасників дорожнього руху. ДАІ нагадує водіям про те, як важливо дотримуватися дистанції, не перевищувати швидкість руху, уникати різкого маневрування і гальмування. Також варто звернути увагу на шини транспортного засобу.

Крім того, не останню роль відіграє використання ременів безпеки - саме вони в 30% ДТП рятують життя і здоров'я людей. Особливої уваги в ускладнених погодних умовах вимагає поява поблизу проїзної частини пішоходів, особливо дітей, поведінку яких передбачити важко. ДАІ нагадує пішоходам, що на слизькій або мокрій дорозі миттєво зупинити автомобіль неможливо, адже його гальмівний шлях збільшується, щонайменше, удвічі. В умовах обмеженої видимості, а саме в туман або снігопад, водій може просто не помітити пішохода.

Нагадаємо, що з метою забезпечити безпеку учасників дорожнього руху у зв'язку з настанням зимового періоду і сильного погіршенням погодних умов ДАІ запровадило швидкісні обмеження в місті - 60 км / ч.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!