Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Відставка Тимошенко буде коштувати українцям 17 мільйонів бюджетних грошей.
 
4-03-2010, 13:27  Політика

Відставка Тимошенко буде коштувати українцям 17 мільйонів бюджетних грошей.

 
Відставка Тимошенко буде коштувати українцям 17 мільйонів бюджетних грошей.

0


Відставка Кабінету міністрів України спричинить за собою бюджетні витрати на суму близько 17 млн. грн., а також виділення колишнім керівникам ряду державних дач.

Як пише газета «Дело» (№ 34 за 4 березня), всі міністри та їх перші заступники, які підуть із посад слідом за прем'єром Юлією Тимошенко, є державними службовцями першої категорії і мають право на отримання матеріальної допомоги після звільнення. До цієї ж категорії належать голови державних комітетів і голови інших центральних органів влади.

Держслужбовці цього рівня, констатує видання, відповідно до закону про державну службу, протягом року після відставки можуть отримувати щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 80% від зарплати. Таким чином, Ю. Тимошенко, якщо не знайде собі нову роботу, може розраховувати в наступні 12 місяців на виплату приблизно 300 тис. грн. (з розрахунку, що середньомісячна зарплата глави уряду становить близько 32 тис. грн.). На схожі суми можуть розраховувати перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, а також віце-прем'єри Іван Васюник і Григорій Немиря, чиї зарплати не набагато нижче, відзначає «Дело».

Виплата такої матеріальної допомоги 17 діючим міністрам, а також приблизно 30 керівникам державних комітетів та інших центральних органів влади після їх відставки у сумі може досягти 17 млн. грн. При цьому, зазначає газета, виплати будуть продовжуватися до тих пір, поки звільнені чиновники не влаштуються на нову роботу.

Також, відповідно до постанови уряду Віктора Януковича № 1210 (2003 рік), прем'єр-міністру і першого віце-прем'єру належить по окремому котеджу в будинках відпочинку Державного керування справами (будинки відпочинку розташовані в передмісті столиці: Пущі-Водиці та Кончі-Заспі) . У разі їх відставки, як зазначено в постанові, за колишніми керівниками зберігається право користування наданими приміщеннями.

Це ж стосується віце-прем'єрів, яким належить по дві кімнати в будинках відпочинку Держуправління справами. А іншим членам уряду - по одній кімнаті.

В рівній мірі держава подбала про медичне забезпечення всіх колишніх членів уряду, незалежно від посади. Кожен екс-міністр має право на безкоштовне медичне та санаторно-курортне обслуговування себе і своєї сім'ї.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!