Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Місцеві вибори на Житомирщині почнуться після призначення губернаторів – Луценко.
 
18-03-2010, 11:44  Політика

Місцеві вибори на Житомирщині почнуться після призначення губернаторів – Луценко.

 

Місцеві вибори на Житомирщині почнуться після призначення губернаторів – Луценко.

Місцеві вибори на Житомирщині почнуться після призначення губернаторів – Луценко.


До остаточного формування персонального складу обласних та районних державних організацій, жодна з політичних сил, представлених у ВР, не буде ініціювати місцеві вибори. Таку думку висловив політолог, директор компанії GMT group Анатолій Луценко.

Як зазначив політолог, зараз потенційних кандидатів на посади губернаторів та інші керівні посади обласних і райадміністрацій можна поділити на три умовні групи: «Перша - особиста квота Президента - соратники Януковича, які не отримали кар'єрних сатисфакції в органах виконавчої влади різних рівнів. Призначення губернаторами стане для них своєрідним «втішним призом».

У другій групі, на думку Луценка, входить квота політичних союзників - ці посади є частиною кадрового бонусного пакету за участь у коаліції для «литвинівців», комуністів та інших. «Третя: група« перебіжчиків »- діючі губернатори, які ще до першого туру президентських виборів в підконтрольному регіоні займалися реалізацією« програми лояльності »по відношенню до кандидата Януковича», - вважає політолог.

Також, на думку експерта, роздача посад в регіонах залишається дієвим механізмом отримання лояльності парламентських фракцій чи окремих груп депутатів. Не виключено, що цими посадами пробують зацікавити окремі групи в середовищі «Нашої України», щоб отримати більшість на раді фракції. Це потрібно для подальшої легітимізації коаліції. Крім того, це спосіб задоволення інтересів місцевих еліт, з думкою яких «регіоналам» доведеться рахуватися в тих регіонах, де вони не мають значної підтримки.

«Зараз багато представників місцевих еліт беруть активну участь у переговорному процесі з представниками« регіоналів ». Решта - вичікують, хто саме очолить обласні та районні державні адміністрації, щоб зрозуміти, в якому напрямку їм рухатися. Поки не будуть розподілені посади в ОДА і РДА - політичного рішення про місцеві вибори навряд чи можна чекати. Як тільки сформується владна вертикаль «центр - регіони», відразу почнеться активна підготовка до виборчих кампаній на місцях », - підкреслив Луценко
За матеріалами RuporZT.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!