Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Політолог не виключає позачергових парламентських виборів.
 
24-03-2010, 17:23  Політика

Політолог не виключає позачергових парламентських виборів.

 


Політолог не виключає позачергових парламентських виборів.


'Політолог


Заяви депутатів фракції Комуністичної партії України про можливість виходу з нинішньої коаліції можуть бути свідченням початку підготовки процесу дострокових парламентських виборів.



Про це заявив директор політико-правових правових програм центру Разумкова Юрій Якименко, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про те, що члени фракції КПУ у парламенті можуть розглянути питання про вихід з чинної коаліції в зв'язку з незадоволеністю кадровими питаннями, Ю. Якименко підкреслив, що такі заяви пов'язані з тим, що «комуністи вперше усвідомили те, що їх використовували ». «Власне кажучи, коаліція як така замислювалася і створювалася для одноразового використання», - сказав політолог, додавши, що дана коаліція створювалася для формування уряду і вертикалі влади на місцях.

На його думку, комуністи претендували на посади не стільки на вищому рівні влади, скільки на місцях для ресурсу на майбутніх виборах. Проте депутати фракції КПУ висловили незадоволення кадровою політикою, що проводиться новою владою. «Де-факто у нас відбулася зміна системи влади», - зазначив Ю. Якименко, підкресливши, що на даний момент в Україні існує президентська система влади, оскільки ні коаліція, ні парламент не будуть мати значення, а Кабінет міністрів буде урядом президента і Партії регіонів.

Ю. Якименко також додав, що якщо Конституційний суд винесе рішення про неконституційність формування нової коаліції в парламенті, почнеться відлік часу до початку дострокових парламентських виборів. За словами експерта, в цій ситуації Блок Литвина «вже розчинився». «Він втрачає свою суб'єктність, стає придатком. Цей придаток поки що потрібний тим, хто його фінансує для того, щоб забезпечити присутність у владі ... крім того, він ще потрібен Партії регіонів, оскільки він освятив цю коаліцію », - сказав політолог. «Я не знаю, чи потрібен він Україні, але Регіонам поки що потрібен ... але невідомо, скільки така ситуація буде продовжуватися - Блок Литвина вже не може претендувати на роль третьої сили», - вважає він.

Ю. Якименко зазначив, що комуністи опиняться в ще більш складному становищі, ніж політична сила В. Литвина. За його словами, якщо комуністи залишаються в коаліції, то непопулярні кроки влади утруднять їхню позицію. «Що вони повинні будуть говорити своїм виборцям?», - Сказав Ю. Якименко, пояснивши, що комуністам буде складно пояснювати свою позицію у випадку, якщо уряд почне приймати непопулярні рішення.

При цьому він не виключив, що фракція КПУ може вийти з нинішньої коаліції, пояснивши свої дії намірами уряду приймати непопулярні кроки, або дочекавшись рішення КС з цього питання. «Це перший дзвінок для наближення процесу дострокових виборів», - підсумував Ю. Якименко.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!