Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирських бютівців не пустять на вибори?
 
18-06-2010, 13:46  Політика

Житомирських бютівців не пустять на вибори?

 
Житомирських бютівців не пустять на вибори?


Партія регіонів підготувала зміни до виборчого законодавства, прийняття яких має намір добитися до проведення виборів до місцевих рад.

Житомирських бютівців не пустять на вибори?



Головним нововведенням документа є заборона на участь у виборах для блоків політичних партій.

Нагадаємо, позавчора голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін оголосив, що чергові вибори депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів, найімовірніше, відбудуться восени цього року.

"Ми прийшли до дати 31 жовтня і вважаємо, що це останній конституційний термін, коли можуть бути проведені місцеві вибори", - відзначив він.

У той же час віце-прем'єр з питань регіональної політики Віктор Тихонов та голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявили, що зміни до виборчого законодавства вже готові.

"Думаю, що вже в четвер (17 червня) документ може бути внесений на розгляд парламенту", - сказав віце-прем'єр.

"Законопроект про вибори готовий на 100%", - підтвердив Єфремов. За його словами, в документі, підготовленому робочою групою парламенту, пропонується перейти до змішаної системи виборів: 50% депутатів будуть обиратися за партійними списками, 50% - по мажоритарних округах.

Ще одним нововведенням законопроекту повинна стати заборона на участь у місцевих виборах для блоків політичних партій. "Ви ж бачите, до чого привели країну блоки. У підготовленому документі брати участь у виборах дозволено тільки партіям", - сказав Єфремов.

Нагадаємо, 16 червня рада коаліції ухвалила, що місцеві вибори відбудуться 31 жовтня цього року.

У Верховній раді зареєстровано чотири проекти постанов про проведення місцевих виборів з різними датами. Зокрема, віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) запропонував призначити вибори на 27 березня 2011 року, а народний депутат Оксана Білозір (НУ-НС) - на 26 вересня 2010 року. Член фракції НУ-НС Арсеній Яценюк наполягає на даті 31 жовтня. Ще один варіант запропонував "регіонал" Валерій Коновалюк - 7 листопада.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!