Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » БЮТ-відставник «грюкнув дверима» на мільйони доларів
 
21-06-2010, 15:42  Політика

БЮТ-відставник «грюкнув дверима» на мільйони доларів

 


БЮТ-відставник «грюкнув дверима» на мільйони доларів


Тимошенко затаврував її ж депутат, а права рука Турчинова Андрій Кожем'якін загрожує «піти на пенсію».

БЮТ-відставник «грюкнув дверима» на мільйони доларів


Всередині БЮТ - черговий скандал. Нардеп Іван Денькович, нещодавно знятий з посади керівника львівського БЮТ, вирішив, мабуть, голосно грюкнути дверима і розговорився в інтерв'ю львівській газеті "Експрес". Бютівець розповів про мінімум 20% відкатів, які нібито отримувала людина, «дуже наближена» до Юлії Тимошенко, від директорів шахт Донбасу за 11 млрд гривень держдопомоги, яку їм виділяли в 2009-му; про 30-35% відкатів за повернення ПДВ. Крім того, він сказав, що з міністерств під час правління Тимошенко на тиждень вивозили близько мільйона доларів хабарів за призначення чиновників у регіонах. Цікаво, що, як стверджує нардеп, в уряді існувало паралельно відразу дві корупційних вертикалі: ті міністерства, які за квотою відійшли до НУНС «доїли» нашоукраїнці (і бютівців не підпускали), а там де верховодив БЮТ нічого було ловити НУНСу (хоча бували і винятки).

БЮТ-відставник «грюкнув дверима» на мільйони доларів



Завдано удар і особисто з екс-прем'єрові: за словами Деньковича, нібито орендований Тимошенко особняк в Конча-Заспі побудував для неї «кримінальний бізнес» в обмін на місця в списку (за версією тітки Тимошенко Антоніни Ульяхіної, будинок побудований на кошти родини), а броньований «Мерседес» їй купив дніпропетровський нардеп-бютівець Гарегін Арутюнов.

Ми спробували вчора зв'язатися з самим Деньковичем, щоб дізнатися, які у нього є докази звинувачень і чому він про все це мовчав раніше. Але він ні по одному з своїх телефонів не відповідав. У БЮТ же впевнені: інтерв'ю Деньковича - замовлення влади. «Коли беруть« тушканчиків », їм за 30 срібників ставляться різні завдання. Деньковичу, мабуть, дали завдання бруд лити, - говорить нардеп-бютівець Андрій Сенченко. - Він просто озвучив текст, який йому вручили. Приміром, я вважаю себе інформованою людиною, але не зміг би з такою упевненістю міркувати про «корупцію на Донбасі». А як може бути «в темі» людина, що живе у Львові?! Скажу лише одне: у війну перед німцями найбільше вислужувалися поліцаї. І якщо сьогодні, не дай бог, дійде справа до каральних загонів, зрадники на кшталт Деньковича будуть в їхніх перших рядах ».

ФРАКЦІЯ. Про те, що в уряді (і до Тимошенко, і під час її прем'єрства, і, швидше за все, зараз) беруть хабарі і відкати, говорилося вже не раз, і тут Денькович, звичайно, Америку не відкрив. Більше важливий той факт, що бютівці котрі потрапили в опалу починають виносити сміття з хати, що може прискорити розслідування кримінальних справ, заведених на колишній Кабмін (або, щонайменше, різко збільшить таксу за те, щоб ці справи не були доведені до кінця). Причому Денькович може бути тільки «першою ластівкою». Обстановка в БЮТ, по словам надійного джерела у фракції, залишає бажати кращого «Все більше людей сумніваються, що отримають місця в прохідній частині списку". За словами джерела, у Тимошенко зараз прихований конфлікт навіть із Олександром Турчиновим, а його креатуру - заступник голови фракції Андрія Кожем'якіна - вона третирує відкрито, і сам Кожем'якін на одному із засідань фракції сказав, що «піде на пенсію». До речі, Кожем'якін довгий час відповідав за внутрішню безпеку в БЮТ і можна лише здогадуватися про те, що він розповість пресі після «відходу на пенсію».

КОАЛІЦІЯ. Тим часом, за даними ЗМІ, найближчим часом коаліція може розширитися ще за рахунок близько 20 «тушок» з БЮТ і НУНС. Як стверджує нунсівець Олесь Доній, кожному перебіжчику нібито обіцяють по $ 1,5 млн і виконання різних бажань. Відзначимо, що збільшення коаліції ще на 20 осіб ліквідує залежність Партії Регіонів від голосів Блоку Литвина і комуністів, з якими останнім часом у регіоналів чимало розбіжностей щодо голосування за ті чи інші законопроекти.

Дмитро Коротков, «Сегодня»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!