Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирським партіям Тігіпка і Яценюка Янукович готує «сюрприз»?
 
28-06-2010, 13:57  Політика

Житомирським партіям Тігіпка і Яценюка Янукович готує «сюрприз»?

 


Житомирським партіям Тігіпка і Яценюка Янукович готує «сюрприз»?


Житомирським партіям Тігіпка і Яценюка Янукович готує «сюрприз»?Житомирським партіям Тігіпка і Яценюка Янукович готує «сюрприз»?




У проекті закону про вибори депутатів місцевих рад і мерів, який готується внести в Раду Віктор Янукович, з'явилася норма, що обмежує доступ нових партій до виборів, пише "Дзеркало тижня".

Згідно запропонованої норми, висувати кандидатів у депутати місцевих рад всіх рівнів мають право тільки партійні осередки. І лише ті з них, які були офіційно зареєстровані за 365 днів до проведення виборів.

"Таким чином, за допомогою даної норми," Партія регіонів "і парламентська коаліція мають намір законсервувати правлячу еліту і перешкодити політичної ротації", - пише видання.

"Справа в тому, що перспективні політичні сили нової хвилі, які стали розвиватися в останні рік-півтора, не мали за рік до майбутніх виборів розгалуженої мережі партпредставництв".

24 червня Віктор Янукович заявив, що місцеві вибори можуть відбутися 31 жовтня 2010 року. "Швидше за все, на 99% вибори будуть у жовтні місяці", - сказав глава держави.

Таким чином, у разі ухвалення законопроекту від партії "Свобода" у місцевих виборах зможуть взяти участь висуванці 407 осередків, а не зможуть - 64, оскільки, за даними Мін'юсту, отриманим "ДТ", ці 64 партосередки були зареєстровані менш ніж за 365 днів до 31 жовтня.

Однак, ще більш сильний удар, у разі ухвалення закону, буде завдано по позиціях партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна". Від цієї політсили у виборах зможуть взяти участь висуванці лише від 427 осередків, а не зможуть - 785.

Подібна доля загрожує і партії В'ячеслава Кириленка "За Україну!". У неї лише 199 осередків зможуть висунути своїх кандидатів, а 209 - ні. У "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка брати участь у виборах зможуть висуванці 106 осередків, у той час як 66 ні.

Але найбільший удар може очікувати Арсенія Яценюка. "Фронт змін" може обмежитися лише 19 осередками, які отримають можливість брати участь у виборах, в той час як 631 - залишаться за бортом.

Тим часом, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що вибори до місцевих органів влади зможуть визначити остаточну опозиційно-коаліційну структуру в парламенті.

Чи зможе опозиція відстояти свої права?

За матеріалами RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!