Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сергій Тігіпко: «Співпраця в сучасному світі більш вигідна, ніж конфронтація»
 
12-10-2009, 16:47  Політика

Сергій Тігіпко: «Співпраця в сучасному світі більш вигідна, ніж конфронтація»

 
'Сергій

«Примирення між Туреччиною та Вірменією свідчить, що коли країни усвідомлюють спільні економічні інтереси, для них немає непереборних суперечностей».
Так відомий політик та економіст Сергій Тігіпко прокоментував підписання міністрами закордонних справ Туреччини та Вірменії протоколів про відновлення дипломатичних зв'язків та нормалізацію відносин.
Туреччина в односторонньому порядку закрила кордон з Вірменією, перервала залізничне сполучення та відкликала посла в 1993 році на знак протесту проти підтримки Єреваном азербайджанських вірменів під час конфлікту в Нагорному Карабасі. «У вірменів та турків велика кількість застарілих образ одне на одного, досить загадати події початку двадцятого сторіччя, які вірмени називають геноцидом. У кожній з країн вистачає сил, які перешкоджають примиренню на основі компромісу. Але інтереси розвитку торгівлі, участі в євразійських енерготранспортних проектах змусили еліти обох країн полишити ідейні протиріччя», - зазначив Тігіпко. На його думку, досвід турецько-вірменського примирення дуже корисний і для нас. «Українське суспільство не має зіставних за масштабом образ та комплексів стосовно сусідніх народів. І політики не повинні з лупою вишукувати в нашому минулому приклади конфліктів з сусідами чи навіть воєн з ними. Слава одного з наймиролюбніших народів Європи не наша слабкість, а сила, яка дозволяє вибудовувати партнерські стосунки з усіма», - підкреслив Тігіпко.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!