Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи потрібна Україні нова Конституція?
 
12-10-2009, 16:57  Політика

Чи потрібна Україні нова Конституція?

 
'Чи

Декілька років український політикум безупинно повертається до теми неврегульованого законодавства. Зокрема, найчастіше говорять про необхідність внести зміни до Конституції. До цієї теми повертаються депутати всіх рівнів й всіх партій. А віднедавна в пресі з’явились для обговорення запропоновані зміни до Конституції самим Віктором Ющенком.

«Ключовий і безальтернативний засіб навести порядок у нашій державі - це конституційна реформа. Я твердо наполягаю на конституційних змінах, які повинні виправити всі нинішні протиріччя. Відтак хочу оголосити, що підписую Указ про проведення загальнонаціонального обговорення проекту Конституції, внесеного Президентом України. Я готовий вислухати думку кожного українця. Вірю, що таке обговорення викличе широку громадську реакцію, яка змусить членів парламенту подбати не про свої крісла, а про свій народ»,- Щиро Ваш, Президент України Віктор Ющенко – та підписує свої слова на офіційному сайті Гарант Конституції.

Він же серед положень цієї Конституції найбільш важливими вважає такі:
• Конституція Президента забезпечить справжній захист ваших прав та свобод у всіх сферах життя. Влада повинна здійснювати свою справжню функцію - служити людині. Люди отримають право подавати до парламенту проекти законів, які депутати матимуть розглядати якнайшвидше. Аби краще захистити права людини, я запропонував скоротити втричі – до однієї доби – строк затримання без рішення суду. Кожен зможе звертатися для захисту своїх прав не лише до звичайного суду, а й до Конституційного Суду України.
• Конституція Президента забезпечить однакові правила для всіх шляхом скасування депутатської недоторканності. Ті, хто складають закони та запроваджують правила, повинні нести таку саму відповідальність, як і всі інші.
• Конституція Президента зменшить кількість депутатів Верховної Ради. Нам необхідний професійний та ефективний парламент, що працюватиме задля блага всієї України. Один зі способів зробити парламент більш ефективним - зупинити розбазарювання коштів шляхом зменшення кількості депутатів.
• Конституція Президента запровадить таку систему виборів, щоби ви знали, кого обираєте. До парламенту депутати обиратимуться за відкритими списками – голосувати можна буде не лише за партію, а й за кандидатів. Для місцевих рад буде повернуто мажоритарну систему (голосування безпосередньо за кандидатів) – щоби кожну громаду представляв конкретний депутат, з якого люди могли би спитати. Це допоможе людям, а не політикам, вирішувати та обирати тих, хто представлятиме їх у парламенті.
• Конституція Президента поверне у ваші руки право обирати майбутнє України. Не буде змов політиків за спиною людей – буде обрання органів влади народом. Повноваження між органами влади буде розподілено так, аби кожен робив свою роботу і відповідав за неї.

Отже, Житомир Ньюс пропонує користувачам до обговорення тему: Як Ви ставитесь до намірів змінити діючу Конституцію? Чи потрібно обговорювати проект Конституції запропонований Ющенком чи Конституцію потрібно змінювати лише після обрання нового Президента України?

А, можливо, змінювати нічого не потрібно, адже, Конституцію України Європейська спільнота оцінила як одну з найдемократичніших у світі. Чи ця тема Вас не цікавить взагалі? Обирайте один із варіантів у розділі «Опитування» та висловлюйте свої думки в коментарях.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!