Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Янукович хоче дізнатися термін скасування віз
 
10-09-2010, 20:38  Політика

Янукович хоче дізнатися термін скасування віз

 

У понеділок Віктор Янукович знову збирається до Європи.





Янукович хоче дізнатися термін скасування віз


Це другий візит Януковича в Брюссель

Правда, нового пункту в президентській географії не буде: він знову відвідає Брюссель, куди вже літав 1 березня (це був перший закордонний вояж Януковича як глави держави). Не буде нічого нового і серед тем, на які належить говорити президентові: як повідомили в МЗС, це все ті ж три теми, про які в Брюсселі вели переговори ще Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко, - укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом, переговори щодо безвізового режиму та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

За словами джерела в Адміністрації президента, необхідність поїздки виникла у зв'язку з останніми заявами представників ЄС, в яких звучали скептичні оцінки перспектив України в даному напрямку: «Та й канцлер Німеччини Меркель, кажучи про ці перспективи, кожен раз кивала в бік ЄС - мовляв, вирішує не тільки Німеччина ».

Власне, угода про асоціацію і має сенс для України тільки через скасування віз і зони вільної торгівлі. Але обидва пункти гальмуються європейцями. «Ми на сьогоднішній день готові ввести нульове мито на абсолютно всі європейські товари. Але чи готова Європа на аналогічний крок? »- Сказав з цього приводу віце-прем'єр Борис Колесников. Те ж стосується і віз: в Україні для громадян ЄС вони вже скасовані, а от Європа все ще побоюється напливу трудових мігрантів з економічно нестабільної і бідної (та до того ж занадто великої) України. «Тому ми не будемо просити зони вільної торгівлі та безвізового режиму прямо зараз, - резюмує джерело в АП. - Але ми хочемо, щоб був названий конкретний і реальний термін. Для всіх бажано, щоб це було до Євро-2012 ».

Дмитро Коротков
За матеріалами segodnya.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!