Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Колесніченко сказав, коли приймуть закон про мови
 
25-09-2010, 23:21  Політика

Колесніченко сказав, коли приймуть закон про мови

 
Закон про мови буде прийнятий в листопаді. Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, пише видання «Київський телеграф».

Колесніченко сказав, коли приймуть закон про мови



«У травні ми проголосували на засіданні фракції рішення про реєстрацію проекту закону в секретаріаті Верховної Ради. Однак у зв'язку з регламентними нормами цього зробити не вдалося », - сказав він.

При цьому депутат додав: «Тому на початку нової парламентської сесії проект закону про мови відразу був зареєстрований в Секретаріаті».

Також В. Колесніченко зазначив: «Якщо Рада проголосує за проект у першому читанні, то протягом місяця до нього будуть вноситися правки, потім друге читання і прийняття документа в цілому. Якщо ж буде проголосовано пропозицію розглядати проект закону про мови за прискореною процедурою, тоді на все про все відводиться два тижні. У разі оптимального розвитку подій до кінця жовтня законопроект буде прийнятий ».

«Якщо ж не вдасться" пробити "прискорену процедуру, то вимальовується інша дата - приблизно середина листопада», - підкреслив він.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про мови в Україні», який розширює сфери функціонування російської мови. Функціонуванню російської мови присвячена окрема стаття законопроекту. У ній визнається українсько-російська двомовність, а також те, що для більшості громадян України російська є або рідною мовою, або мовою повсякденного спілкування.

За матеріалами Мінпром

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!