Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мер Житомира Володимир Дебой зайняв перше місце в Рейтингу українських мерів-«маріонеток»
 
3-12-2010, 19:42  Політика

Мер Житомира Володимир Дебой зайняв перше місце в Рейтингу українських мерів-«маріонеток»

 
Опитавши 50 політичних експертів з 12 регіонів України, газета «Комментарии» склала рейтинг українських мерів-«маріонеток».

0



№ 1 - означає максимальну залежність, № 40 - максимальну самостійність мера.

Як і очікувалося, на чолі рейтингу самих несамостійних мерів Україні, за оцінками опитаних експертів, опинився мер Житомира Володимир Дебой.

Два роки тому він залишив кероване ним підприємство «Житомирпиво», щоб обійняти посаду заступника губернатора Юрія Забели. Після того як Президент Віктор Янукович замінив Забелу Сергієм Рижуком, Дебой залишився і при новому керівника області, встигнувши стати для нього досить «своєю» людиною, щоб отримати підтримку Партії регіонів на виборах мера обласного центру.

Проти його кандидатури виступав міністр АПК Микола Присяжнюк, який розумів, що у Дебой немає своїх людей в міськраді і він буде повністю залежати від Рижука, проте губернатору вдалося відстояти кандидатуру свого заступника.

Тепер на сесії міськради Сергій Рижук відкрито заявляє про наміри обласної влади опікуватися керівництво Житомира.


Міський голова Вінниці Володимир Гройсман, на думку експертів, є самим самостійним мером України. Восени він прийняв рішення переобиратися на новий термін не під прапорами партії «Єдність», від якої в облраду балотувалася команда його покровителя екс-губернатора Олександра Домбровського, а від іншої нейтральної партії - «Совість України».

Згідно з домовленістю Гройсман не повинен був робити замах на облраду, а Домбровський підтримати його на виборах. Як і прогнозувалося, мер не тільки переміг з дуже високим результатом, але і зумів провести в міськраду свою партію, яка сформувала одноосібну більшість, взявши 33 мандати із 50, а свої люди в депкорпусі - запорука самостійності міського голови.

Таким чином, Гройсман зміг сформувати виконком на свій розсуд (в основному там залишилися старі співробітники), не залежить від партійних босів і користується великою популярністю у вінничан.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!