Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сергій Тігіпко: «Україні варто повчитися в Угорщини вмінню захищати інтереси співвітчизників за кордоном»
 
19-10-2009, 15:22  Політика

Сергій Тігіпко: «Україні варто повчитися в Угорщини вмінню захищати інтереси співвітчизників за кордоном»

 
'Сергій

«Українській діаспорі треба боротися не за представництво у Верховній Раді, а за місця у парламентах країн проживання».
Так відомий політик та економіст Сергій Тігіпко прокоментував парламентські слухання, які відбулися минулого тижня у Києві, де обговорювалися питання зміцнення зв'язків з українськими громадами за кордоном.
Тігіпко закликав брати приклад з угорської громади в Румунії, чий лідер Марко Бела 16 жовтня заявив, що «угорці нарівні з усіма є господарями цієї країни». Очолюваний Белою Демократичний союз угорців Румунії представлений в парламенті, в певні періоди входив до правлячої коаліції і навіть висунув свого кандидата в президенти. «Українці є третьою за чисельністю етнічною спільнотою в Румунії, але, на відміну від угорців, вони навіть не намагаються створити власну партію, задовольняючись подачкою Бухареста у вигляді закріпленого за ними одного депутатського мандата. І Україна їх до цього ніяк не підштовхує », - заявив Сергій Тігіпко. Він нагадав, що угорські політичні рухи представлені в облраді Закарпаття, а румуни в Чернівецькій області вже кілька років вимагають закріпити за ними посаду першого заступника губернатора. «Ні 240 тисяч українців в Білорусі, ні майже три мільйони в Росії, ні чверть мільйона в Польщі не консолідовані навколо спільної політичної платформи. На слуханнях 14 жовтня представники української діаспори із західних країн вимагали закріплення за ними місць у Верховній Раді. Чому б їм не поклопотатися про представництво в парламентах тих країн, де вони проживають, і там допомагати історичній батьківщині? І наша держава повинна їм у цьому сприяти », - сказав Тігіпко.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!