Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Рейдери знову атакують житомирський Завод мінераловатних виробів
 
26-09-2009, 11:28  Політика

Рейдери знову атакують житомирський Завод мінераловатних виробів

 
'Рейдери

- Я говорив, що не дам разокрасти завод. І ось я добився свого відновлення на посаді директора. Тільки почав упорядковувати справи - загарбники тут такого навернули, просто жах! Але вони все не заспокояться. Знову атакують підприємство, - розповідає Йосип Запольський директор Житомирського заводу мінераловатних виробів.

За годину поки ми стежили за ситуацією, на підприємстві сталися деякі цікаві зміни. Так, працівники заводу знайшли можливість виступити проти рейдерів. Своїм рішенням у серпні колектив відновив Запольського на посаді директора. Миколу Пащенко витурили, але він встиг нашкодити - викрав статутні документи заводу та печатку.

За тиждень до цього з підприємства звільнилися Галина та Іван Пальчинські, які працювали головним бухгалтером і бригадиром. Достеменно відомо, що їхні «хазяї»-рейдери добряче заплатили їм за посібництво у дерибані заводу і наказали забиратися.

Нещодавно із Заводу мінераловатних виробів звільнилася і начальник відділу збуту Ірина Мельнічук. Ми вже подавали її зізнання про допомогу рейдерам. Жінка не витримала морального тиску за свої вчинки, про які дізналися працівники.

Здавалося, завод мав почати знову відновлюватися. Утім, рейдерська група на чолі із Миколою Пащенком не заспокоїлася. Вони не залишили ідею прибрати до рук підприємство і днями завдали чергового удару.

Діялі за своє улюбленою, відпрацьованою вже на багатьох підприємствах, які захоплювали, схемою. (Її також використовували і на Заводі мінераловатних виробів). Пащенко і компанія підкупили житомирського державного реєстратора Анатолія Фещенка. Чоловік 16 вересня вніс до держреєстру відомості, які нібито подав Йосип Запольський. Зокрема йшлося, про ті що на підприємстві буцімто новий директор - Віктор Крішталь - і що буцімто змінена адреси - Черняхівський район, село Зороків вулиця Леніна 53.

Змінив шахрай-реєстратор і засновника підприємства - тепер це нібито ТОВ «Оздоровчо-реабілітаційній центр «Мігорія-Люкс», зареєстроване у селі Буки Житомирського району. А власником є дружина Миколи Пащенка - Галина. Тобто за документами фактично вона єдина власниця підприємства.

- Звісно, ніяких документів на зміни у реєстрі я не подавав. Більше того у цей день я фізично був у Київському апеляційному суді, де слухалася моя справа, - каже пан Запольський.

На наступний день після того, як держреєстратор Фещенко зробив свою справу й допоміг рейдерам, він звільнився з роботи. Кажуть, що він стане нотаріусом - гроші на відкриття контори у нього вже є... Юристи заводу наразі оскаржують його дії.

Також цього тижня вже приходив заявляти свої «права» на завод псевдо новий директор Віктор Крішталь. Утім, працівники підприємства не впустили його навіть на територію. Тож поплічнику рейдерів залишилося стояти біля воріт і читати плакат, намальований для нього і його хазяїв.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!