Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сергій Тігипко: Фіскальні новації уряду уб'ють економіку
 
29-09-2009, 13:42  Політика

Сергій Тігипко: Фіскальні новації уряду уб'ють економіку

 
'Сергій

«Намагаючись залатати бюджетні дірки, уряд вводить приховані форми конфіскації грошей бізнесу», - так відомий економіст і політик Сергій Тігипко прокоментував плани Кабміну надати податковим адміністраціям право самим визначати економічну доцільність оподатковуваних ПДВ операцій підприємств.

Якщо яку-небудь дію тієї або іншої компанії податковий інспектор визнає недоцільною, вона позбудеться права на відшкодування ПДВ.

«Абсолютно очевидно, що уряд готує підстави для того, щоб просто не відшкодовувати ПДВ. Адже вже заплановано скорочення витрат бюджету на ці цілі з 37 до 20,86 млрд грн», - говорить Сергій Тігипко.

На думку політика, ця ініціатива приведе до загострення дефіциту оборотних коштів у підприємств, зниженню виробництва і новому сплеску корупції. «Всі знають, які махінації і сьогодні творяться навколо відшкодування ПДВ. А введення нової норми, при якій тільки співробітник податковою вирішуватиме, отримає підприємство право на податковий кредит чи ні, створить просто ідеальні умови для отримання хабарів», - вважає Сергій Тігипко.

Політик звертає увагу, що багато збиткових операцій для бізнесу є доцільними - наприклад, при експорті, боротьбі за нові ринки і так далі

«Якщо уряд все-таки прийме проект відповідного розпорядження, податкова адміністрація гратиме роль ката для будь-якого бізнесу», - затверджує Тігипко і додає, що за допомогою нового інструменту влада зможе успішно боротися і з політичними опонентами.

Сергій Тігипко упевнений, що не конфіскації потрібні економіці, а термінове реформування податкового законодавства. Потрібно взагалі ліквідовувати податок на додану вартість, який пригноблює економіку, стримує виробництво. «В умовах кризи цей податок особливо згубний. Його потрібно замінити податком з обороту, і зробити це негайно», - заявив політик.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!