Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Україні загрожують ще одні вибори?
 
12-02-2010, 20:42  Політика

Україні загрожують ще одні вибори?

 
Україні загрожують ще одні вибори?
0


Україні слід очікувати дострокових парламентських виборів, вважає політолог, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Дмитро Видрін.

«30 вересня, це цілком імовірно, дата дострокових парламентських виборів і до неї потрібно бути готовими" - сказав Видрін на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він висловив сумнів, що нинішній парламент здатний на створення коаліції, тим більше в ситуації, коли у политсил абсолютно різні ідеології, базові принципи та підходи. "Я не вірю, що цей парламент здатний на щось, тим більше на коаліцію" - додав політолог.

Він також відзначив, що «критична маса» депутатів для відставки Юлії Тимошенко з посади прем'єр-міністра існує, однак для призначення нового прем'єр-міністра голосів не вистачить.

У свою чергу голова ради лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут бачить кілька сценаріїв розвитку політичних подій. Згідно з першим сценарієм, буде підписаний "пакт Тимошенко-Янукович» і всі залишаться на своїх позиціях.

За другим сценарієм, буде досягнута домовленість між Партією регіонів і різними групами "НУНС". Однак тут, на думку експерта, необхідно буде зібрати підписи депутатів за таке об'єднання, що буде зробити дуже непросто. «І 3-й варіант - це дострокові парламентські вибори. Це найменш вдячний для Партії регіонів варіант, оскільки ніхто не може гарантувати позитивний результат "- сказав Когут.

Обидва політолога, кажучи про нинішню ситуацію в політичному житті України, висловили думку, що поки ставити крапку в «виборчій епопеї» рано, адже своє останнє слово ще повинна сказати Центральна виборча комісія або суд.

Втім, проведення виборів до місцевих рад 30 травня 2010 можуть бути зірвані, застерігає голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Існує велика спокуса ці вибори взагалі скасувати. У людей немає грошей, не прийнятий державний бюджет, а місцеві вибори фінансуються саме з держбюджету "- сказав голова КВУ.

Черненко підкреслив, що серед політичних лідерів і більшості парламентських сил «існує невизначеність і боязнь того, що в місцевих радах і мерах вони вже можуть не отримати результату, отриманого» раніше.

Крім того, на думку експерта, існує невизначеність серед депутатського корпусу щодо зміни виборчого законодавства та запровадження системи відкритих списків на місцевих виборах 30 травня.

Також він підкреслив, що до 24 лютого 2010 року мають бути сформовані територіальні виборчі комісії, «але тут також великого прогресу немає».

При цьому Черненко припустив, що народні депутати вже в найближчий пленарний тиждень спробують змінити закон про вибори, або хоча б прийняти процедурні документи для правового забезпечення проведення виборів 30 травня.

"Ці небезпечні спроби (скасування виборів) вважаю, необхідно терміново припиняти, тому що вони просто суперечать Конституції" - відзначив глава КВУ.

"І якщо є питання щодо депутатів місцевих рад (тому що коли вони обиралися, діяла норма, що вони обираються на 4 роки, а зараз уже діє норма про 5-річний депутатському термін), то по міським, сільським та селищним головам - ніяких дискусій бути не може "- пояснив Черненко.

"Вони обираються на 4 роки і абсолютно очевидно, що навесні 2010 року вони повинні бути переобрані" - резюмував голова правління КВУ.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!