Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі на Свято-Успенський храм скоро встановлять позолочені хрести
 
1-11-2011, 19:03  Релігія

У Житомирі на Свято-Успенський храм скоро встановлять позолочені хрести

 
Незабаром на куполи Свято-Успенського архієрейського собору, що на Подолі в Житомирі, будуть встановлені позолочені хрести.

У Житомирі на Свято-Успенський храм скоро встановлять позолочені хрести



Про це сьогодні розповів протоієрей Свято-Успенського собору - Олег Целуєв.
Зараз триває ремонт куполів собору. Владика Никодим напередодні пообіцяв прихожанам, що позолочені хрести будуть встановлені ще на цьому тижні, але все залежить від погодних умов.

На куполи Свято-Успенського собору планується встановити 2 великих позолочених хреста.


Нагадаємо, в червні цього року, під час першого офіційного приїзду Никодима в Житомир і подання його парафіянам владика Гурій передав Никодиму сусальне золото, з напуттям використовувати його для золочення хрестів на Свято-Успенський храм.

Напередодні, 30 жовтня після Божественної літургії владика Никодим відслужив чин молебного співу за яким освятив нові накупольні хрести. Хрести виготовлені почаївськими майстрами і покриті сусальним золотом.


Раніше, 27 вересня Хресто-Воздвиженську церкву, в якій знаходиться музей природи, урочисто передали Московському патріархату. На головний купол церкви також було встановлено хрест.

Сергій Харчук, «Журнал Житомира»



ДОВІДКА: Свято-Успенська (Подільська) кам'яна церква збудована на місці колишньої дерев'яної у 80-х роках XIX століття. Пам'ятник архітектури. Славиться чудотворною іконою Подільської Божої Матері, з якою до революції щорічно здійснювався хресний хід вулицями Житомира.

З 1961 по 1991 рік будівля використовувалася під архів.

У статті «Церква мого дитинства» журналіст Алла Ярошинська пише: «... картина, що відкрилася очам прихожан, потрясала: стародавні фрески були знищені, замальовані фарбою, а на ті, що залишилися, навішені численні стелажі. Прямо в лики святих вбивалися цвяхи, їх фігури були роздовбані і по них прокладена електропроводка ».

У 1991 році церкву повернули парафіянам. Тепер фрески відреставровані, відтворений вівтар і копія чудотворної ікони.
Фото Сергія Харчука і канцелярії Свято-Успенського храму
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!