Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Греко-католицька громада міста Бердичева трудиться над створенням свого храму
 
1-05-2012, 22:30  Релігія

Греко-католицька громада міста Бердичева трудиться над створенням свого храму

 
У місті Бердичеві відроджується духовність - про це свідчить як збільшення загальної кількості віруючих різних конфесій, так і будівництво нового греко-католицького храму, який (як стало відомо з засідання містобудівної ради) з'явиться в місті Бердичеві по вулиці Котовського в найближчому часі. Збори архітекторів відбулося в п'ятницю, 27 квітня і під час свого засідання член архітектурної ради розглянули безліч різних питань, головним з яких все ж стало питання про розробку проекту будівництва храму.

'Греко-католицька



Слід зазначити, що жителі міста Бердичева греко-католицького віросповідання вже тривалий час використовують як місця для богослужіння інші храми, а тому зацікавлені в якнайшвидшому будівництві своєї власної святині. Навіть те, що місце під зведення храму було обрано не зовсім вдало, і він буде розташовуватися на дуже болотистій місцевості, віруючих не зупиняє - вони готові провести комплексні роботи по осушенню даної території. Крім цього, враховуючи той факт, що ділянка під будівництво знаходиться в низині, планується підняти землю під храмом на висоту більше одного метра.

При цьому спочатку буде побудована спеціальна дерев'яна каплиця, яка зможе служити місцем для молитви до закінчення будівництва храму. Останній, до речі, буде виконаний у класичному візантійському стилі, і зможе вміщати одночасно понад двісті віруючих. Правда, скільки буде тривати будівництво - замовники не уточнюють, однак обіцяють вести роботи прискореними темпами, стверджуючи, що новий храм стане справжньою окрасою міста Бердичева - втім, у цьому архітектори змогли переконатися особисто, переглянувши представлені на їх обговорення проекти.

Також на містобудівній раді розглядалися питання з будівництва ряду торгових павільйонів на автобусних зупинках і можливість створення кількох нових магазинів для здійснення торгівлі продовольчої та промисловою групою товарів - і майже всі вони знайшли схвалення у архітектурного ради.

Денис ЗАРЕМСКІЙ

Бердичів ДІЛОВИЙ
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!