Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українська православна автокефальна церква хоче відновити зруйнований Покровський храм в Житомирі
 
23-05-2012, 12:53  Релігія

Українська православна автокефальна церква хоче відновити зруйнований Покровський храм в Житомирі

 
У Житомирі священики Української Православної Автокефальної церкви хочуть відбудувати Покровську церкву, яка перебуває на території товариства сліпих на вулиці 8 березня.

Українська православна автокефальна церква хоче відновити зруйнований Покровський храм в Житомирі



Рішенням обласної ради приміщення колишньої церкви, а пізніше виробничих цехів, передані в майно Української Православної Автокефальної. Нещодавно там відбулося перше богослужіння біля стін майбутнього храму - повідомляє ЖГОТРК.

Святопокровська церква була побудована сто десять років тому на пожертвування житомирян. Неподалік було розміщено цвинтар, тому саме тут відспівували небіжчиків. Про колишню церкву нагадують окремі елементи архітектури, які ледве збереглися після багатьох років використання приміщення, як цехів підприємства товариства сліпих. Зараз будівлю зіпсовано прибудовами і недавньою пожежею. Однак і парафіяни і священики Української Православної Автокефальної церкви сподіваються на те, що вдасться відродити свій храм.

"Нам виділено це приміщення для того, щоб тут відродити святий храм Що б існував кафедральний собор Української Православної Автокефальної церкви в місті Житомирі", - говорить отець Володимир, архієпископ Житомирський і Поліський УАПЦ

Здійснювати будівництво планують за пожертви парафіян, деякі з яких були присутні на богослужінні.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!