Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні християни східного обряду та католики відзначають Стрітення Господнє
 
14-02-2016, 21:44  Релігія

Сьогодні християни східного обряду та католики відзначають Стрітення Господнє

 
Сьогодні християни східного обряду та католики відзначають Стрітення Господнє

За традицією на Стрітення у церквах освячують свічки та воду. Здавна люди вірили, що свічки, принесені у цей день із церкви, захищають дім від блискавки, а вода - від "пристріту". У народі цей день символізує зустріч зими з весною.

Стрітення Господнє - одне з двунадесятих, тобто головних свят церковного року. Це неперехідне свято - його завжди відзначають 15 лютого.

Історія свята сягає корінням в євангельські часи. По староєврейському закону батьки повинні були приносити до храму для посвячення Богу своїх первістків, сорокаденного Христа принесла в старозавітний храм і Богородиця. Там її зустрів праведний старець Симеон, якому було передвіщено, що він не помре, поки не побачить народження Богонемовляти від Діви.

Слов'янське слово «стрітення» перекладається на сучасну мову як «зустріч». Стрітення — це зустріч людства в особі старця Симеона з Богом.

За народними прикметами Стрітення - це межа між зимою і весною. По погоді в свято Стрітення селяни судили про те, якими будуть весна і літо, про погода і врожаї. Про весну судили так: «Яка погода на Стрітення, така буде і весна». Вважалося, що якщо на Стрітення відлига - весна буде рання і тепла, якщо холодний день - чекай холодної весни. Випав в цей день сніг - до затяжної і дощової весни. Якщо на Стрітення сніг через дорогу несе - весна пізня і холодна.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!