Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі представили нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви
 
3-07-2017, 09:10  Релігія

У Житомирі представили нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви

 
У Житомирі представили нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви

У Житомирі представили нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви - Віталія Кривицького. Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

30 квітня 2017 Папа Франциск призначив преподобного о. Віталія Кривицького єпископом Києво-Житомирської дієцезії в Україні. 1 липня на представлення єпископа в соборі Святої Софії зібралися сотні віруючих.

До призначення 44-річний Кривицький був настоятелем парафії святого Петра в Одесі. Раніше він служив в Коростишеві і в Перемишлянах на Львівщині.

Раніше дієцезією керував архієпископ Петро Мальчук. Він помер на 51 році життя в місті Гродно (Білорусь), де брав участь в евхаристичному конгресі.

Нагадаємо, Києво-Житомирська дієцезія з центром в місті Житомир об'єднує римсько-католицькі парафії Київської, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей. Кафедральний собор святої Софії розташований в Житомирі, а статус сокафедрального має собор святого Олександра в Києві.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!