Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як вибрати ікону для домашнього іконостасу
 
3-10-2019, 09:38  Релігія

Як вибрати ікону для домашнього іконостасу

 

У багатьох будинках віряни створюють домашні іконостаси. Вони використовуються не тільки як ефектний декор і етнічний фрагмент в інтер'єрі, але і як інструмент, за допомогою якого заповнюються духовні потреби людини. Зокрема, в певний час людина стає на молитву, зазвичай миряни моляться вранці і ввечері, перед сном.


Як повинен виглядати домашній іконостас?


Як правило, для домашнього іконостасу підбирається зручна поличка, до речі, у продажу є вже готові вироби, в яких можна акуратно розмістити образи і лампаду. Вони найбільш раціональні, але якщо купити готовий іконостас проблематично, цілком достатньо невеликої полички (можна двох).


Як розташувати ікони в іконостасі?


Щоб не помилитися, зайдіть до церкви і уважно вивчіть, як влаштован іконостас там. Ви помітите, що великі храмові ікони розташовані в певному порядку, так само варто вчинити і при оформленні домашнього червоного куточка. Так, вище за інших і ближче до центру повинні бути образи Спасителя і Богородиці. Ці ікони можна додатково декорувати рушником, квітами, вишитими серветками. Трохи нижче, наче стоять перед престолом Божим, можна вибудувати образи святих і ангелів.


Як вибрати ікону для домашнього іконостасу

Які ікони вибрати для домашнього іконостасу?


Крім уже названих вище образів Спасителя і Богородиці, в іконостас можна додати ікони ангела-хранителя, архістратига Михаїла або архангела Гавриїла - небесні жителі завжди знаходяться в служінні Богу і моляться за тих, що живуть на землі. З святих, прославлених церквою, слід вибрати тих, які в сім'ї найбільш вшановані. Традиційно купують образи тих святих, імена яких збігаються з іменами членів родини. Крім того, в цей ряд можна додати угодників Божих, які особливо дорогі для вас.


Не потрібно намагатися купити якомога більше ікон, через це іконостас буде занадто перевантажений. Якщо ви засмутилися через те, що не всі святі, яких ви любите, представлені в іконостасі, ви можете втішитися: запалена лампада символізує не тільки горіння вірою вашого серця, але і всіх святих, що моляться на небі Богу. Так само і панікадил о у храмі символізує всю торжествуючу церква, яка молиться живущих на землі.


Лампаду для будинку можна придбати настільну або підвісну. Першу можна зручно розташувати внизу, щоб було зручно її поправляти і запалювати. Підвісна лампада виглядає більш урочисто, однак для неї потрібно зробити спеціальний утримувач, який буде укріплений в стіні або в стелі. Запалювати її теж просто - потрібно лише дістати стаканчик з маслом, поправити гніт і запалити його.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!