Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ходьба - краща оздоровча вправа
 
5-03-2011, 01:04  Спорт

Ходьба - краща оздоровча вправа

 
Ходьба - це найкорисніший і найпростіший спосіб оздоровлення. Нею можна займатися в будь-який час, в будь-яку погоду і в будь-якому місці.

0



Відомий пропагандист здорового способу життя Поль Брегт, який віддавав перевагу саме цьому виду фізичних навантажень, вважав ходьбу «королевою фізичних вправ». Він запевняв, що ні при жодному іншому навантаженні не досягається така гармонія мускулатури і така досконалість циркуляції крові, активізується робота всіх органів і систем організму, пише sunhome.ru.

Ходьба оживляє не тільки тілесно. Ще філософи давнини звертали увагу на те, що під час піших прогулянок людину відвідують яскраві думки. Не випадково Платон і Арістотель створили особливі школи, в яких лекції та співбесіди проводилися тільки в ходьбі. Велика плеяда мислителів, яких подарувало той час, підтверджує цю істину.

Втім, в користі ходьби переконалися не тільки стародавні греки. Відомо, що перше місце за тривалістю життя посідає сьогодні Японія, де особливе значення надають здоровій їжі і регулярному руху. Там багато прихильників системи «Кожен день - 10 тисяч кроків» з властивою їм пунктуальністю і дисциплінованістю багато японців акуратно відміряють свою щоденну норму. А серед бізнесменів там популярністю користуються піші походи в екстремальних умовах. Це дуже добре допомагає знімати стреси і напругу. Зокрема, саами поширений маршрут - сходження на гору Фудзіяму.

Ми не будемо відразу ходити в гори. Давайте спочатку в перший же вихідний намітимо простий 2-3 кілометровий маршрут у напрямку, що збігається з повсякденними справами - у найближчий парк, на річку. У наступні дні будемо продовжувати його, щоб виробити звичку ходити по 5-6 кілометрів.

Не треба думати, що ходити на великі відстані дуже просто. Спочатку потрібно перевірити, чи правильно ви взагалі ходите. Звернімося знову до авторитету Поля Брегта. Він радив триматися при ходьбі дуже природно, голову піднімати високо, груди розгортати, живіт втягувати. «Тіло повинне погойдуватися в такт з вашими ногами, - писав він. - Ідіть так, наче ноги починаються з середини тулуба, дихайте глибоко ... Руки повинні рухатися вільно від самих плечей ... І у вас буде відчуття такого підйому, що ви гордо будете нести своє тіло ... Так само кров, проходячи по судинах, очищаючи живить тіло, так і ходьба наповнює вас здоров'ям, очищаючи розум і живлячи його позитивними думками. Коли я на прогулянці йду широким кроком, то кажу собі кожен крок: «Здоров'я ... Сила ... Молодість ... Енергія». Чудова рекомендація!

Але кожен може коригувати її, вимовляючи свій власний набір «чарівних» фраз, психологічні настрої або улюблені вірші. Може бути, деякі з вас, прочитавши ці рекомендації, занудьгували? Мовляв, де знайти час на такі прогулянки? Але зізнайтеся з усією відвертістю: скільки часу і в ім'я чого, приміром, ви простоює на зупинках міського транспорту? Щоб, понервувавши в очікуванні автобуса, втиснутися в нього, ризикуючи обірвати ґудзики, і проїхати 10-15 хвилин? Але ж ви могли б придбати 30-35 хвилин здоров'я, якщо б швидко пройшли пішки. Підрахуйте, що вигідніше. Причому завтра ж, поки попереду весна. А коли настануть осінні дні, у вас вже буде звичка до ходьби, яку у жодному випадку не можна забувати.

Голландські вчені провели цікаве дослідження. Вони розділили всі види фізичної активності на три групи. У першій, найлегшій, виявилося лежання, сидіння та стояння. У другій - ходіння і їзда на велосипеді. У третій, найважче - заняття спортом. Так ось, виявилося: найбільші енергетичні витрати виникають у тих, хто присвятив себе помірним навантаженням. А короткочасні, але фізично важкі навантаження мають такий же ефект, як і сидіння перед телевізором. Адже часто, випробувавши їх в першій половині дня, людина не в змозі ефективно діяти після обіду ...
За результатами E-NEWS

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!