Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кому необхідна йога?
 
16-08-2011, 22:28  Спорт

Кому необхідна йога?

 
Йога - особливо популярний напрям в 21 столітті. Це поняття включає в себе досить багато, це і філософія, і вправи для підтримки гарної фізичної форми, і пізнання себе. Кому ж варто звернути увагу на заняття йогою?

Кому необхідна йога?



Мета-схуднення

Всі жінки прагнуть стежити за своєю фігурою і подобатися чоловікам. До того ж, зайва вага шкідлива для здоров'я. Звичайно, необхідна дієта, хтось віддає перевагу роздільному харчуванню, хтось сироїдству і т.п. Але спорт також важливий! Адже результати потрібно закріплювати, а не просто голодувати, а потім повертатися до колишньої ваги. Є люди, кому заняття інтенсивної аеробікою не приносять задоволення. Їм хочеться повільного і плавного темпу. Заняття пілатесом і калланетикою також увійшли в моду. Вони опрацьовують внутрішні м'язи, всі вправи робляться особливо повільно. У пілатес часто використовується м'яч або фітбол. Але є й шанувальники йоги, також виконуються вправи, але ще й віддається багато часу правильному диханню. Ми не вміємо правильно дихати, це доведений факт. Через це порушується обмін речовин, загальмовуються багато функцій організму. Дихальні практики роблять дива, люди худнули на 2-50 кг, коли починали стежити за тим, як вони дихають.

Також йога підходить людям з м'язистим тілом, аеробіка і шейпінг можуть перекачати тіло, а йога лише дозволяє не накопичуватися зайвого жирового прошарку. Дівчата з широкими литками також люблять йогу, адже від степ-аеробіки м'язи стають ще ширше, а це небажано з естетичного боку.
Мета-пізнання себе

Ви замислювалися, хто ви, для чого живете. Яка функція вашому житті, і яка ваша роль? Багато хто шукає відповіді у йозі, в релігії, у філософії. Спочатку ви пізнаєте хатха-йогу, це спортивні пози, вміння контролювати себе, свої енергетичні потоки. Ви навчитеся терпінню, працьовитості. Найвища ступінь - це раджа-йога. Ви повинні навчитися любити цей світ всією душею, захоплюватися природою, тваринним світом, і звичайно, головним творінням, - людиною. Ви не впізнаєте себе через кілька років, ви станете умиротвореною особистістю, яка цінує більше духовне, ніж матеріальне, яке всього лише тимчасове. Користь і задоволення, ось що буде з вами завжди. Полюбити життя - легко.

Хотілося б закінчити фразою однієї відомої жінки, дружини одного відомого політика: «Не можу без йоги жити, нею треба займатися всім!»

Фото з сайту h-yoga.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!