Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Голова Житомирської федерації футболу Коцюбко: "Мрію житомирян про стадіон влада проміняла на книгу"
 
1-02-2012, 13:10  Спорт

Голова Житомирської федерації футболу Коцюбко: "Мрію житомирян про стадіон влада проміняла на книгу"

 
Нову книгу, присвячену житомирському футболу, «Літопис Житомирського футболу» планує видати відомий житомирський футбольний журналіст, оглядач Віктор Казидуб.

Голова Житомирської федерації футболу Коцюбко: "Мрію житомирян про стадіон влада проміняла на книгу"



Випуск книги буде приурочений до сторіччя житомирського футболу, який місто відзначатиме 12 липня цього року.

Її фінансування взяла на себе житомирська обласна адміністрація. Рішенням сесії обласної ради на виконання заходу «Випуск соціально значущої літератури місцевих авторів», виділено 275 тисяч гривень.
Журналісти звернулися за коментарем «Що Ви думаєте з цього приводу?» до голови ЖОФФ Коцюбка Олександра, який безпосередньо займається організацією святкування сторіччя футболу.

«Краще віддайте гроші дітям. Адже всі і так знають історію футболу, особливо останніх десять років. Нехай обласна рада на ці кошти зробить міні-футбольне поле зі штучним покриттям і подарує його житомирянам для загального користування.

Тим більше, що в 2009 році Казидуб вже видавав книгу про футбол. Швидше за все з неї і візьмуться всі дані для нової літописі.
А починалася ця книга дослівно такими словами: "Книга видана за сприяння відомих у минулому спортсменів: голови Державного комітету лісового господарства Н. М. Тимошенко, заслуженого працівника сільського господарства України М. А. Чигиря. Саме вони зробили вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту нашого краю, особливу увагу приділяючи популяризації одного з наймасовіших видів спорту - футболу ".

Нехай краще заслужені працівники, які не мають прямого відношення до футболу, згадають 2005 рік. Тоді Сергій Миколайович Рижук відкривав стадіон з міні-футболу біля школи № 1. Діти досі на ньому ганяють м'яча, що дуже радує батьків. Тому до сторіччя житомирського футболу потрібні стадіони як великі, так і маленькі.

При цьому потрібно усвідомити, що на святкування такого масштабного заходу в місто приїде багато видатних людей. Що ми їм покажемо?

Не можу обійти той факт, що Федерація футболу України створює літературу для підростаючих спортсменів. Так, на 20-річчя федерація видала книгу "Від Сяну - до Дону", де також викладено історію житомирського футболу. Крім цього, ФФУ зробила потужний акцент на книгу "Фізічне виховання учнів 1-11 класів у процесі зайняти футболом", до якого додається мультимедійний електронний підручник для загальноосвітніх шкіл України. Я до сих пір їх по школах роздаю.

Крім цього, в 2003 році випущена книга Юрія Черниша "Антологія: 90 років житомирського футболу". А що хочуть увічнити в цій книзі? Крах і знищення житомирського футболу? Адже це фактично і відбувається останніх 10 років. Нехай влада спочатку виконає свої обіцянки: відродить стадіони і вирішить питання по двох федераціям і тільки потім займається літописом житомирського футболу.

Для житомирян потрібно зробити щось яскраве і корисне, а це значить - побудувати стадіони, ростити спортивну і здорову молодь, відродити професійну команду і врешті-решт вирішити всі організаційні питання », - ось так розставив всі крапки над І Олександр Петрович.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!