Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Завтра житомиряни святкуватимуть День сміху.
 
31-03-2010, 14:03  Свято

Завтра житомиряни святкуватимуть День сміху.

 
Завтра житомиряни святкуватимуть День сміху.

Завтра житомиряни святкуватимуть День сміху.



День сміху, день дурня, свято веселощів - все це про 1 квітня. І діти, і дорослі жартують і приколюються в цей день, розігрують один одного, але чому цей день саме 1 квітня, точно не знає ніхто.

Існує кілька версій походження цього веселого свята.


За однією з них, свято зародилося ще в Стародавньому Римі, там воно називалося святом дурних, інша ж версія приписує його походження з Стародавньої Індії, де 31 березня відзначали свято жартів.

Припущень багато, але достеменно відомо тільки одне - люди любили жарти і в давнину, і в середні віки, і в наші дні. У цей день жартують у всьому світі.

Наприклад, у Франції день обману називається Квітневої рибою, він веде свою історію з 1564 р., коли за указом Карла IX французи повинні були святкувати Новий рік не 1 квітня, а 1 січня. Не всі були задоволені подібними змінами, і на наступний рік вони вітали один одного з настанням 1 квітня Нового року, що сприймалося як жарт, який повторювався з року в рік і стала веселою традицією, рибною ж назвою свято зобов'язане тому, що сонце тоді перебувало в сузір'ї Риб.

На цьому «біди» жителів Франції не закінчилися, уряд ще не раз підносив своїм громадянам подібні розіграші. Так, 1 квітня 1986 р. на сторінках однієї з французьких газет з'явилася детальна інформація про рішення паризького муніципалітету перевезти в розібраному вигляді Ейфелеву башту в долину річки Марни, де незабаром буде побудовано величезний парк розваг. Автори статті не поскупилися на докладний опис роботи з демонтажу вежі. Це повідомлення викликало бурю емоцій у парижан, редакція газети розривалася від телефонних дзвінків обурених громадян, тільки на наступний день жителі міста прочитали в газетах, що все це було першоквітневим жартом.

Не менш весело проводять 1 квітня і жителі Лондона, які з півночі до 12 годин цього дня мають право розігрувати один одного. Незважаючи на те що День усіх дурнів (саме так називається день 1 квітня в Англії) триває всього 12 годин, англійці встигають вдосталь посміятися. Одним з найбільших першоквітневих розіграшів у Лондоні був випадок, що стався в 1860 р., коли сотні англійських джентльменів і леді зібралися біля стін Тауера з бажанням потрапити на церемонію «вмивання білих левів». Виявляється, всі вони напередодні отримали запрошення, в яких було вказано точне місце і час проведення цієї дивної церемонії, і це, природно, було розіграшем.

Люблять першоквітневі жарти і в Росії, де свято утвердилося в часи царювання Петра I. Цар, виявляв інтерес до всього дивного й незвичайного, сподобався звичай іноземців розігрувати один одного 1 квітня (про симпатію царя до жартів писали багато його сучасників).

Під час його царювання, у 1700 році, один з учасників групи факірів оголосив москвичам, що він без зусиль влізе в горлечко пляшки. Жителі міста миттєво відреагували на настільки чудове заяву - будівля театру, в якому повинно було відбутися це дійство, просто тріщала від великої кількості цікавих.
Розіграш не змусив себе довго чекати: після того, як було піднято завісу, народ побачив на сцені пляшку з написом «Перше квітня». Це веселе свято прижилося і на російській землі.

Не відстаємо від наших предків і ми. Веселі жарти, розіграші добрі, дотепні привітання - все це атрибути свята 1 квітня. За запевненнями лікарів, 3 хвилини сміху замінюють 15 хвилин фізичних вправ. Це означає, що потрібно якомога частіше сміятися, а кращого приводу для сміху, ніж свято 1 квітня, не знайти.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!