Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Україна сьогодні святкує День Незалежності
 
25-08-2010, 00:31  Свято

Україна сьогодні святкує День Незалежності

 
Сьогодні, 24 серпня, в Україні відзначається найбільше національне свято - День Незалежності.

0



Цього дня в 1991 році, через п'ять днів після державного перевороту в Москві, Україна вийшла зі складу СРСР і проголосила себе незалежною демократичною державою. Верховною Радою було прийнято Акт проголошення незалежності України, який у грудні того ж року буде підтверджений всенародним референдумом.

Президент Янукович напередодні провів в Українському домі урочистий прийом з нагоди національного свята.

- Не помилюся, якщо скажу, що всі ми бажаємо нашій молодій країні, молодій і, разом з тим, давній, тому що вона коренями своїми сягає у сиву Русь ... Всі ми бажаємо нашій незалежній державі многая і благая літа. Ми не тільки хочемо бачити Україну оновленою, модерною, демократичною - ми зробимо все, щоб це так і було. Щоб люди в нашій державі жили гідно. Щоб світ рахувався з Україною, яка, я твердо вірю в це, увійде до числа найбільш розвинених демократичних країн світу, - сказав Янукович присутнім на заході представникам політикуму, інтелігенції і духівництва.

Українців також привітали колишні президенти країни Віктор Ющенко і Леонід Кравчук, президент Росії Дмитро Медведєв, прем'єр Володимир Путін, держсекретар США Хіларі Клінтон та інші політики.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!