Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міжнародний день студентів
 
16-11-2010, 22:44  Свято

Міжнародний день студентів

 
Це свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселощами

0



17 листопада

Міжнародний день студентів (International Students 'Day) встановлений 17 листопада 1946 року на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, в пам'ять чеських студентів-патріотів.

Звичайно, це свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселощами, а ось історія його, що почалася в Чехословаччині під час другої світової війни пов'язана з трагічними подіями.

28 жовтня 1939 в окупованій фашистами Чехословаччині, празькі студенти і їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення Чехословацької держави (28 жовтня 1918 року). Підрозділи окупантів розігнали демонстрацію, при цьому був застрелений студент медичного факультету Ян Оплетал (Jan Opletal).

Похорони Яна Оплетала 15 листопада 1939 знову переросли в акцію протесту. Десятки демонстрантів були арештовані. 17 листопада гестапівці і есесівці рано вранці оточили студентські гуртожитки. Більше 1200 студентів було арештовано і поміщено в концтабір в Заксенхаузен. Дев'ятеро студентів і активістів студентського руху стратили без суду в катівнях в'язниці в празькому районі Рузіне.

За наказом Гітлера всі чеські вищі навчальні заклади були закриті до кінця війни.


Додайте відео http://www.youtube.com/watch?v=rIy99naYZ2E&feature=player_embedded

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!