Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Даруйте подарунки - і будьте щасливі!
 
20-12-2010, 01:01  Свято

Даруйте подарунки - і будьте щасливі!

 
У різних країнах його називають по-різному: Санта-Клаус чи святий Миколай. А ось і легенда, яка поклала початок різдвяної традиції дарувати дітям подарунки ...

Даруйте подарунки - і будьте щасливі!



У давнину в місті Миру (на південному заході Малої Азії) жив юнак на ім'я Микола. Він був єдиний син багатих батьків, але рано осиротів. Микола жив відірваний від усіх, занурений у світ науки, з будинку виходив рідко.

Одного разу від старого слуги юнак довідався, що одна бідна дівчина, що жила на околиці міста, не може вийти заміж за багатого хлопця, тому що у неї немає приданого. «У мене є все, що я хочу. А десь поруч страждають люди », - подумав Микола. Поступово в його голові визрів план. Микола, узяв зі скарбниці потрібну суму і під покровом ночі, накинувши темний плащ з капюшоном, щоб його ніхто не впізнав, юнак пробрався до будинку дівчини і підкинув згорток із грішми їй у вікно.
На ранок по місту пройшла чутка, що це ангел небесний допоміг закоханим. Батьки хлопця погодилися на весілля. Микола перший раз в житті відчув себе щасливим.

Ще багато добрих справ зробив Миколай для бідних городян, залишаючись непоміченим і приводячи в замішання все місто. Він непомітно приносив у їхні будинки іграшки та теплі речі для дітей, ліки для хворих. Одного разу вночі люди вистежили Миколая. Але вони ніяк не очікували, що цей замкнутий, сором'язливий юнак мав таке добре серце. І тоді городяни обрали Миколи своїм єпископом.

З тих пір кожен рік 19 грудня святий Миколай приходить на землю й приносить дітям подарунки ...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!