Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Бердичівському районі готуються до святкування Івана Купала
 
29-06-2011, 17:18  Свято

У Бердичівському районі готуються до святкування Івана Купала

 
Славна земля Бердичівська своїми народними традиціями, які з покоління в покоління передаються від старого до молодого. Течуть роки, змінюють один одного епохи, семимильними кроками рухається вперед процес глобалізації, але в селах Бердичівського району, як і раніше можна відчути дух старовини - адже зміни майже не торкнулися цих місць, де природа залишилася недоторканою, а задушливе й запорошене міське повітря поступається місцем п'янкому аромату лісу. Тут все ще вшановують ті свята єднання з природою, які давно забуті зайнятими городянами, у яких ніколи немає часу, щоб зупинитися й оцінити красу навколишнього світу.

У Бердичівському районі готуються до святкування Івана Купала



А от у селі Іванківці Бердичівського району особливо широко відзначають свято Івана Купала, причому за останні кілька років воно стало однією з найбільш важливих подій в районі, тому що в цей день тут збираються тисячі людей з усієї Житомирської області. Івана Купала або Іванів день - річне народне свято язичницького походження у східних і західних слов'ян, яке колись широко відзначалося в Росії, Білорусії, Польщі, Литві, Латвії, Естонії, Україні, Фінляндії. Іванів день має старовинну традицію святкування практично по всій Європі і пов'язаний з язичницькими віруваннями та обрядами, тому що до розповсюдження християнства свято було пов'язане з літнім сонцестоянням (20-22 червня).

Завдяки зусиллям керівництва села і спонсорам, які народилися і виросли в Іванківцях, тут свято Івана Купала користується особливою шаною і повагою, і проходить на надзвичайно високому рівні. А в цьому році на Івана Купала народні гуляння триватимуть з ще більшим розмахом, так як участь у святковому концерті братимуть вихованці відомої в усьому світі циркової студії бердичівлянина Анатолія Залевського, команди Асоціації «КВН України», фіналісти конкурсу «Україна має талант» група «ЧІП». На сцені виступить відомий співак і композитор Олесь Коляда, народна артистка України, співачка Антоніна Червінська, яка щороку приїжджає в Іванківці, так як народилася і виросла тут.

Крім цього на Івана Купала Вас чекає святковий феєрверк та молодіжна дискотека, а також: різноманітні ігри та конкурси, плетіння вінків, ворожіння на воді, прикраса Марени, і, звичайно ж, головний атрибут свята - купальське вогнище та стрибки через нього. Цього року організатори свята вирішили здивувати всіх гостей, тому силами місцевих жителів до 6 липня будуть наліплені кілька тисяч вареників з різними начинками, і кожен бажаючий зможе безкоштовно покуштувати національні ласощі у спеціальному наметі, який буде встановлений недалеко від головної сцени.

Так що жителі села Іванківці Бердичівського району з радістю запрошують Вас приєднатися до народних гулянь, відчути єднання з природою і стрибнути через очищуюче купальське вогнище, адже за старовинним повір'ям хто вдаліше і вище стрибне, той буде щасливішим інших цілий рік.

Денис ЗАРЕМСКІЙ

Бердичів ДІЛОВИЙ
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!