Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні за народним календарем - свято Івана Купала.
 
6-07-2011, 23:21  Свято

Сьогодні за народним календарем - свято Івана Купала.

 
Сьогодні за народним календарем - свято Івана Купала.

Традиція відзначати Купайло збереглася в Україну ще з язичницьких часів, а в останні роки набуває все більш широке поширення. Сьогодні відтворення давніх купальських обрядів пройде в Житомирі і в декількох районах Житомирської області.

Як повідомлялося, Житомир традиційно зустрічатиме свято наших предків у Гідропарку.

Там можна буде подивитися виступи творчих колективів міста, стати учасником театралізованої вистави «Купальський гуляння» і потанцювати на вечірній дискотеці або просто взяти наборы для пикника і посидіти з друзями.

У селі Немиринці, що на Ружінщіне, пройде театралізована вистава «Магія купальської ночі». Там постановкою купальських обрядів займається народний артист України Рафаїл Малиновський, а відтворені ритуальні сцени будуть за участю фольклорного ансамблю національного обряду «Родослав» та вихованців Житомирського училища культури і мистецтв імені Огієнка.

Свято Івана Купала традиційно, ось уже понад 20 років, проходить і в селі Іванківці Бердичівського району. Цього року організатори поєднали народний та сучасний формати свята: крім традиційних обрядів плетіння вінків та запалення ватри, очікуються виступи команд КВН, вихованців Бердичівської циркової студії, українських співаків.


Свято Івана Купала - прекрасний привід дізнатися ім'я свого судженого, особливо якщо мрієш вийти заміж. А також запитати у долі, коли збудеться твоє заповітне бажання.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!