Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мер Житомира хоче, щоб на День Незалежності біля пам'ятників були не тільки чиновники
 
16-08-2012, 13:59  Свято

Мер Житомира хоче, щоб на День Незалежності біля пам'ятників були не тільки чиновники

 
24 серпня Україна святкуватиме 21-ту річницю незалежності. Згідно з розпорядженням Кабміну відпочивати українці будуть 3 дні - з 24 по 26 серпня. 23 серпня - День державного прапора.

'Мер



А житомиряни 3 дня святкуватимуть День Незалежності - так вирішила місцева влада. 16 серпня міськвиконком прийняв рішення «Про підготовку та відзначення Дня Незалежності України» згідно з яким у місті відзначати його будуть з 22 по 24 серпня.

Програма святкування крім покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних дошок і офіційний урочистостей у приміщенні театру, також передбачає парад людей у вишиванках.

Нагадаємо, що за заявою громадського діяча Руслана Коцюбинського перший міський фестиваль «Вишиваночка» повинен був пройти на свято Івана Купала 7 липня в Гідропарку, який виявився робочим днем.

Напередодні Івана Купала Руслан Коцюбинський повідомив, що хоче всіх заспокоїти, мовляв, фестиваль просто перенесли на День Незалежності.

Начальник управління культури міськради Лариса Харчук повідомила, що від кінотеатру «Жовтень» до площі Соборній у 11:00 буде перший йти парад вишиванок.

- Відкритий парад вишиванок, залучаємо молодь, до того, щоб вона пройшла, проїхала вулицями Житомира, і таким чином ми нагадаємо всім житомирянам, що ми святкуємо День Незалежності. Тут же на пл. Соборній у сквері біля фонтану будуть майстер-класи народних майстрів і концертна програма, - пояснила Лариса Харчук.

Мер Володимир Дебой хоче, щоб до пам'ятників в ці дні ходили не тільки чиновники, але і просто житомиряни.

- Знаєте, скажу крамольну річ після відпустки. Коли одні й ті ж люди завжди стоять у тих пам'яток, то туга душу огортає. Хотілося, щоб туди прийшли люди просто, заради яких ми робимо це, саме житомиряни. А не тільки чиновники. Хотілося щоб, приїхали туди ми, а там було багато житомирян, сім'ями, щоб насолодитися дією, яка буде, - висловив свою думку голова міської ради.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!