Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » День міста Житомира: 9 фестивалів за 4 дні
 
6-09-2012, 16:01  Свято

День міста Житомира: 9 фестивалів за 4 дні

 
5 вересня пройшов короткий брифінг представників міської ради напередодні святкування Дня Житомира.

'День



Наталія Леонченко повідомила, що програма буде насичена фестивалями і розбита на блоки, з урахуванням інтересів людей різного віку і смаків.

До речі про смаки - на святкуванні 1128-річчя Житомира передбачено ряд гастрономічних заходів. Так на розі вулиць Лятошинського та Московської пройде свято хліба, де можна буде придбати різну хлібобулочну й кондитерську продукцію.

У міському парку проходитиме відразу два кулінарних фестивалю - шашликів «Золотий баран» та національних кухонь, включаючи творчі номери національних товариств. І якщо шашликами житомирян пригощати навряд чи будуть безкоштовно, то національні товариства якраз обіцяють безкоштовні дегустації.

Також біля кінотеатру «Жовтень» пройде велике свято морозива, на якому ймовірно вже відкриють "пам'ятник морозиву". Організатори тут чекають багато дітей разом сім'ями.

Всього згідно з програмою за 4 дні в місті пройде 9 фестивалів - це рекорд:
Перший муніципальній фестиваль "Житомир - Гітаріссімо 2012»
Фестиваль вуличного мистецтва «Strееt-Арт»
Міжнародний фестиваль «На хвилях ностальгії»
Всеукраїнський фестиваль «Житомир Середньовічній»
Міжнародний фольклорний фестиваль «Поліське весілля». Бал молодят (майданчик Біля арки)
Фестиваль шашлик
Фестиваль національно-культурної творчості та національної Кухні
Щорічній Відкритий творчо-мистецький фестиваль «Молодь - за процвітання Житомира - 2012»
Дитячий фестиваль «Шахова Юність полісся»

Різного роду видовища будуть проходити по всій центральній частині Житомира.

Фінальне видовище - гала-концерт на Соборній площі 8 вересня пройде за участю фіналістів місцевого конкурсу на кращу пісню про Житомир, учасників проекту «Голосу країни», а також груп «Лийся пісня» та «Електроклуб». У групи «Синій птах» приїхати не вийшло. Вести гала-концерт будуть «Дівчата з Житомира».

Наталія Петрівна також повідомила, що міськвиконком разом з мером так і не вирішили остаточно, куди ставити скульптуру "Язик до Києва доведе", зараз проходять переговори з керівництвом ТРЦ "Глобал UA". До дня міста скульптуру встановити не встигнуть.

А ось обіцяний "дивовижний тролейбус", за словами секретаря міської ради, працівникові ТТУ таки встигли зібрати. На святкування до Житомира на запрошення приїдуть делегації з Чернігова, Луцька, Одеси, районів Житомирської області, а також з м. Плоцьк (Польща) та Монтана (Болгарія).
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!