Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мелена кава є ідеальним варіантом для дуже швидкого приготування напою
 
8-10-2018, 15:33  Свято

Мелена кава є ідеальним варіантом для дуже швидкого приготування напою

 

Мелені зерна максимально зберігають корисні властивості, ефірні масла, смак і аромат. Недоліком цього виду кави є короткий строк зберігання поза вакууму та трішки нижчі позиції чим у кави у зернах. Запах кави зосереджується у центрі зерна, в процесі подрібнення він частково втрачається. Мелену каву рекомендується брати невеликими упаковками.


Кава мелена проходить досить довгий шлях - спочатку компанії різних країн купують зелені кавові зерна в Бразилії, у В'єтнамі, Індії та Колумбії, потім смажать, мелють і фасують каву у країні, що придбала зерна. Це пояснює міста виробництва в Німеччині Італії, Франції та ін. Особливе значення має місцевість в якої виросла кава: грунт, кількість сонячних променів, місце знаходження плантації. Купуючи каву слід дивитися на повну назву, що вказана на упаковці - вид кави, країна і місто, де виросли кавові зерна.



Обираючи каву слід розуміти яким способом буде готуватися напій. У більшості випадків приготування відбувається в турці, френч-пресі, експресс-машині або фільтраційній кавоварці. Сучасні фахівці виділяють 4 види помелу.


Coarse grind – грубий помел. Кавові зерна мелють біля 10 секунд, частинки виходять розміром близько 0,8 мм. Для турки він не підходить. Рекомендується для варіння в кавнику, кавоварці і джезві. Треба настоювати близько 7 хвилин. Прекрасний варіант для поршневих кавоварок і кавових машин.


Medium grind - середня ступінь помелу, універсальна. Час помелу зерен біля 13 секунд. Час, протягом якого кава повністю передає свої властивості воді (екстракція) досягає 6 хвилин. Підходить для різних способів заварювання.


Fine grind - тонкий вид помелу. Зерна мелють близько 18 секунд. Цей помел зберігається довше, ніж інші. Дуже добре підходить для заварювання в кавоварці з фільтром. Підходить для турки. Час екстракції 1-3 хвилини.


Pulverized - надтонкий порошкоподібний помел (в пил). Ідеально підходить для приготування в турці. Основною перевагою такого помелу є мінімальний час екстракції. Це означає, що варити улюблений напій можна навіть вранці перед роботою - коли час обмежений.


Український онлайн та офлайн ринок представлений чисельними брендами, що пропонують мелену каву «Blaser», «Caffe Poli», « Gimoka», «ISLA», «Julius Meinl», «Lavazza», «Starbucks», «Tchibo», «Tofa»,»Veronesi», «Vezzali», «Віденська кава» та ін. Багатий смак, щільна консистенція, насичений аромат, комбіновані бленди якісних сортів арабіки та робусти володіють відмінним ароматом якістю.


Купуючи мелену каву слід приділяти увагу якості помолу - має бути однорідним. Заводська упаковка повинна бути герметично закритою. Твердий вакуумний брикет не повинен бути м'яким в окремих місцях - це свідчить про пошкодження. Кава у м’якій вакуумній упаковці має бути без надрізів і проривів. Зрозуміти аромат та смак кави можна через невеличкий клапан, злегка стиснув упаковку. Якісна кава дуже сильно пахне і не має згірклого запаху.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!