Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як з'явився символ @ - собака.
 
21-03-2010, 20:07  Технології

Як з'явився символ @ - собака.

 
Як з'явився символ @ - собака.


'Як



Будь-який користувач Інтернету знає цей символ , оскільки він безпосередньо пов'язаний з електронною поштою. У Росії його прозвали «собакою» (а ще - кракозябра, а-з-хвостиком, ватрушка) в інших країнах цей символ асоціюється з різними тваринами або предметами. Ось далеко не повний список:


Болгарія - кльомба або маймунско а («мавпа А»), Іспанія - як і міра ваги «arroba», Нідерланди - apenstaartje («мавпячий хвостик»), Ізраїль - «штрудель», Польща - мавпячий хвіст, мавпяче вухо, скріпка, мавпа, Франція - та ж міра ваги «arrobase», Німеччина , Італія - «chiocciola» - равлик, Данія, Норвегія, Швеція - «snabel-a» - «рило а» або слонячого хобот, Чехія, Словаччина - рольмопс (оселедець під маринадом ), Тайвань - мишеня, Туреччина - трояндочка, Америка, Фінляндія - кішка, Китай Сербія - «пришелепуваті A», В'єтнам - «скорчені A», Україна - «Равлик» (равлик), «песик» або знову ж таки «собака» .

Фактом його всесвітнього визнання стало введення в лютому 2004 року Міжнародним союзом електрозв'язку в азбуку Морзе коду для символу @ (• - - • - •), для зручності передачі адрес електронної пошти. Код поєднує латинські літери А і С і відображає їх спільне графічне написання.

Звідки символ з'явився, достеменно невідомо. Він існує щонайменше з XV століття, а ймовірно і раніше. За гіпотезою професора Джорджіо Стабіле (Giorgio Stabile) у документі XVI ст., написаному флорентійським купцем, згадувалася «ціна однієї А провина» (можливо, амфори). При цьому літера А, за тодішньою традицією, була прикрашена завитком і виглядала як @. З цього можна припустити, що символ пішов від слова «амфора».

За версією американського вченого Бертольда Уллмана знак @ для скорочення латинського слова «ad», яке часто вживалося як універсальний слова, що означає «на», «в», «стосовно» і т.п. був винайдений середньовічними ченцями.

Португальською, іспанською, французькою мовами назва символу походить від слова «арроба» - староіспанська міра ваги, бл. 15 кг., яка на листі скорочено позначалася знаком @.

«Комерційне at» - сучасна офіційна назва символу бере своє походження з торговельних розрахунків, наприклад, 7 widgets @ $ 2 each = $ 14, що перекладається як 7 шт. по 2 $ = 14 $. Оскільки цей символ застосовували в торгівлі, він був розміщений на клавіатурі перших друкарських машинок і звідти перекочував на клавіатуру комп'ютера.

В інтернет собака прийшла завдяки творцю електронної пошти Томлінсону. Він вибрав його як знак на клавіатурі, який не міг зустрітися ні в одному імені і викликати плутанину, як роздільник для імені користувача й сервера електронної пошти. Адреса tomlinson @ bbn-tenexa в мережі Arpanet була першою мережевою адресою.

А чому в нас цей символ прозвали «собакою»? Версій походження цієї забавного назви існує декілька.

За однією, значок й насправді подібний до собачки, що згорнулася калачиком. За іншою - уривчасте звучання англійського «at» дещо схоже на гавкіт собаки. Треті примудряються розглянути в накресленні символу майже всі літери, що складають слово «собака», ну хіба що, за винятком «к».

Сама ж поширена версія бачить походження цієї назви в одній з самих перших комп'ютерних ігор «Adventure» («Пригода»). Тоді дисплеї були виключно текстовими, і за сюжетом гри треба було подорожувати по текстовому лабіринту. Одним з персонажів цієї гри була собачка, яка позначалася символом @. Чи то назва пішла з цієї гри, чи то символ був обраний через свою назву, зараз з'ясувати вже дуже важко. Можливо, Ви знаєте точно?

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!