Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Абонентам мобільного зв'язку дозволили зберігати номер при зміні оператора
 
1-07-2010, 17:11  Технології

Абонентам мобільного зв'язку дозволили зберігати номер при зміні оператора

 
Абонентам мобільного зв'язку дозволили зберігати номер при зміні оператора


Абонентам мобільного зв'язку дозволили зберігати номер при зміні оператора




Парламент надав абонентам право зареєструвати свій персональний номер, яким вони зможуть користуватися при отриманні послуг від будь-якого оператора.

Відповідний законопроект Про внесення змін до закону Про телекомунікації був запропонований депутатами Віталієм Коржем і Юрієм Мороко.

За його прийняття проголосували 329 депутатів при необхідних 226.

Закон передбачає збільшення переліку та розширення доступу до послуг, які надаються всіма операторами телекомунікацій.

Зокрема, мова йде про надання абонентам права залишати у користуванні наданий їм абонентський номер при переході від одного оператора зв'язку до іншого.

Також закон зобов'язує операторів, які надають послуги мобільного зв'язку надавати послуги національного роумінгу.

Нагадаємо, за ухвалення відповідного законопроекту в першому читанні Рада проголосувала 4 червня 2009.


Законопроект про національний роумінг

Законопроект передбачає введення поняття національного роумінгу - послуги, що забезпечує можливість абонентам одного оператора мобільного зв'язку отримувати телекомунікаційні послуги в мережі іншого.

Питання визначення порядку збереження абонентських номерів, вибору організації, яка в майбутньому буде здійснювати адміністрування системи перенесення, а також досудового врегулювання спорів між операторами щодо послуг національного роумінгу законопроект закріплює за Національною комісією регулювання зв'язку.

Законопроект також пропонує впровадити послуги перенесення номера через півроку після вступу його в силу.


Нагадаємо, ухвалення подібного законопроекту в 2007 році викликало бурхливу дискусію на ринку телекомунікацій. Оператори зв'язку стверджували, що послуга збереження номера не буде затребувана абонентами, а її технічна реалізація потребуватиме значних інвестицій. Протилежну позицію зайняли держоргани: Антимонопольний комітет, зокрема, заявляв, що поява подібної послуги посилить конкуренцію між операторами, стимулюючи їх до поліпшення якості послуг і зниження їх вартості.

За даними опитування Telecomer, більше половини респондентів (52,47% станом на 1 липня 2010 р.) планують змінити свого поточного оператора, якщо з'явиться можливість зберегти при цьому свій мобільний номер

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!