Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Інтернет може стати швидше в 1000 разів
 
5-07-2010, 10:13  Технології

Інтернет може стати швидше в 1000 разів

 

Інтернет може стати швидше в 1000 разів


0



Зробити Інтернет в 100, а то і в 1000 разів швидше - таке завдання нещодавно поставили перед собою вчені Масачусетського технологічного інституту (MIT). Запропонована професором Вінсентом Чаном (Vincent Chan) і його командою технологія дозволить не тільки істотно збільшити швидкість передачі даних по Мережі, але й зробить Інтернет енергоефективнішим.

Фахівці взялися за вивчення особливостей передачі даних по оптоволокну. Сигнали, що передаються по таким кабелях, можуть долати великі відстань за відносно короткий проміжок часу. Тим не менше, час від часу, сигнали доводиться перенаправляти.

На даному етапі розвитку інтернет-технологій, перенаправити світловий пучок досить проблематично, тому оптичний сигнал доводиться перетворювати в електричний. Потім відбувається перенаправлення і зворотне перетворення в оптичний сигнал. Цей процес вимагає витрат часу, енергії і негативно позначається на швидкості.

Професор Чан і його однодумці пропонують позбутися від вузьких точок і організувати в завантажених трафік-зонах односторонні підключення. Приміром, за таким принципом можна з'єднати Чикаго, Маямі, Нью-Йорк і Детройт з Силіконовою Долиною(і у зворотний бік). Чан впевнений, що без необхідності постійної перемаршрутизації сигналів Інтернет стане швидшим і енергоефективнішим.

На думку фахівців, нова технологія дозволить істотно знизити вартість високошвидкісного Інтернету, зробити роботу в Мережі більш зручною, особливо в умовах популяризації "важкого" медіа-контенту, 3D.

Ініціатори проекту вже готові до реалізації технології та втілення власних ідей у життя. Тим не менш, з ентузіазмом новину про збільшення швидкості Мережі в сотні разів сприйняли не всі. Компанії, які є власниками прав на медіа-контент, впевнені, що зростання швидкості Інтернету спровокує бум файлообмінних мереж. А це - черговий виток боротьби з незаконним розповсюдженням фільмів, музики, ПЗ та ігор в Мережі.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!