Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Підбираємо тип фундаменту при будівництві житла
 
5-08-2010, 19:17  Технології

Підбираємо тип фундаменту при будівництві житла

 
Практично жодне серйозне будова не обходиться без такого найважливішого елементу, як фундамент.

Підбираємо тип фундаменту при будівництві житла



Саме від того, наскільки правильно він побудований, багато в чому залежить надійність і довговічність всієї споруди. Слід зазначити, що на фундамент може доводитися до 20-30% загальної вартості будівництва будівлі, і він може зводитися за різними технологіями з застосуванням самих різних матеріалів. Розглянемо основних типи сучасних фундаментів, особливості та сферу застосування кожного з них.

Підбираємо тип фундаменту при будівництві житла



Найбільш поширеними різновидами фундаментів є стрічкові, пальові і плитні. Про те, як побудувати стрічковий фундамент, мають загальне уявлення, напевно, всі. Як правило, спочатку по периметру будівлі і під тими місцями, де будуть розташовуватися несучі стіни, слід вирити траншеї. Потім у них встановлюється дерев'яна опалубка, в яку поміщається сітка з арматури. Після цього відбувається заливка опалубки бетоном. Таким чином, стрічковий фундамент простий у будівництві, завдяки своїй високій міцності може витримувати дуже великі навантаження, і відрізняється при цьому величезної надійністю. Саме тому він застосовується тоді, коли необхідно звести важкий багатоповерховий будинок. Часто зустрічаються також і збірні стрічкові фундаменти. Їхня відмінність від класичних, тобто монолітних, полягає в тому, що вони складаються з окремих блоків, виготовлених на заводі залізобетонних конструкцій, і ретельно укладених в заздалегідь підготовлені траншеї.

Підбираємо тип фундаменту при будівництві житла



Для будівництва будівель в умовах, коли ґрунтові води дуже близько підходять до поверхні землі, дуже широко застосовуються плитні фундаменти, які ще називаються суцільними. Слід відзначити, що пристрій фундаменту цього типу вимагає значних матеріальних і часових витрат, проте в деяких регіонах нашої країни без цього просто не обійтися. Плитний фундамент - це, по суті справи, велика суцільна залізобетонна плита, яка займає весь простір під будівлею. Основним мінусом плитних фундаментів, є те, що на них не можна будувати високі будівлі, що мають велику масу. Зазвичай на фундаментах цього типу споруджують різні підсобні приміщення, гаражі, лазні, невеликі приватні одноповерхові будинки.

Підбираємо тип фундаменту при будівництві житла



Пальові фундаменти в індивідуальному житловому будівництві застосовуються дуже рідко, оскільки їх пристрій вимагає досить великих витрат. Зазвичай вони необхідні там, де зводити будівлі припадає на слабких ґрунтах. При цьому палі можуть бути виготовлені з самих різних матеріалів: дерева, бетону і навіть сталі. Розрізняють два основні різновиди паль: набивні, які будуються в попередньо виготовленої шахті в ґрунті, і забивні, які заганяються на певну глибину за допомогою спеціальних механізмів. На самі палі зверху укладаються плити із залізобетону або, в окремих випадках, міцні дерев'яні щити. Між палями часто встановлюються спеціальні розпірки, і такі фундаменти вимагають того, щоб була проведена облицювання цоколя. Позитивними сторонами пальових фундаментів є те, що вони практично не дають ніякої усадки і не вимагають великого обсягу земляних робіт. Однак для їх будівництва обов'язково повинна застосовуватися спеціальна техніка.

Таким чином, при виборі того чи іншого виду фундаменту для будинку слід враховувати такі фактори, як характер ґрунту на місці його зведення, трудомісткість і матеріаломісткість конструкції. Розрахунком і будівництвом фундаменту будь-якої будівлі повинні займатися тільки досвідчені професіонали, оскільки він має надзвичайно велике значення.
За матеріалами: socMart

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!