Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирянин видобуває газ із гною
 
28-09-2010, 21:15  Технології

Житомирянин видобуває газ із гною

 
46-річний Микола Кузьмук тримає у своїй садибі сотню курей і трьох свиней. Живе в місті Житомир на вул. Луговій.

0



- Кожен день їм треба варити їсти. За місяць випалював газу на суму до 50 гривень. Від нашої живності дуже багато гною. Мені заради сміху розповіли, що з цього можна добувати газ. Я зробив установку. Тепер плита працює на газі власного видобутку.

У минулому році господар знайшов схему. Встановив в сараї дві великі бочки. Одна - металева на 1,2 тис. л. У неї чоловік завантажує послід, наполовину розведений водою. Зовні утеплив скловатою. У суміші починається бродіння, вона нагрівається до 36 ° С. Через 12 днів починає утворюватися газ. Про це повідомляє Газета.ua.

- Процес можна прискорити, якщо в ємність додати гліцерин, - радить Микола Кузьмук. - Для установки годиться коров'ячий гній, також курячий і свинячий. Навіть опале листя і перегнилий бур'ян йде. У моїй бочці щодоби утворюється півтора кубометра газу. По трубі йде в накопичувач - пластикову бочку. Така 1000-літрова коштує від 640 гривень. Газ з установки можна очищати. Для цього треба встановити фільтри за 550 гривень.

Суміш потрібно щодня перемішувати. Інакше гній на поверхні висохне і виділення газу сповільниться. Микола вмонтував у кришку бочки електродвигун від бурякорізки. Прилад можна купити за 150 грн. Від однієї бочки до іншої газ надходить по пластиковій трубі. Микола Кузьмук встановив гумовий клапан, щоб газ не повертався назад. Від бочки-накопичувача газ йде до газової плити.

- На зиму буду трохи топити в сараї, щоб бочка не замерзла. У мене там є дров'яна плита, - продовжує. - Щоб опалювати житловий будинок, необхідна установка на п'ять "кубів" гною. Її можна підключати до газового котла. Сучасні працюють при низькому тиску.

Валентина МУРАХОВСЬКА

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!