Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі судитимуть директора рекламного агенства за використання піратського «Фотошопа»
 
29-09-2010, 20:21  Технології

У Житомирі судитимуть директора рекламного агенства за використання піратського «Фотошопа»

 
Житомирські рекламщики працюють на піратських програмах Adobe Photoshop та Illustrator.

0




Про це заявив Юридичний представник Adobe Systems в Україні Павло Миколюк.

Нещодавно в Житомирі було порушено кримінальну справу відносно директора рекламного агентства «ЮСТТ» (м.Житомир, Старий Бульвар 11 / 6), у господарській діяльності якого використовувалися неліцензійні копії Adobe Photoshop і Adobe Illustrator.

Сума збитку рівна 11 500 грн. Кримінальну справу розслідувано та передано на розгляд в Королівський районний суд міста Житомира.

Раніше, співробітниками столичної міліції був виявлений факт використання неліцензійного програмного забезпечення Adobe Master Collection CS3 і Adobe Acrobat Pro на друкарні «5 елемент». Сума збитку, заподіяного правовласникові, склала 58 000 грн. За даним фактом порушено кримінальну справу, ведеться слідство.

Всього, за підсумками першого року роботи юридичного представника Adobe Systems в Україні, органами внутрішніх справ виявлено 232 факти порушення авторських прав компанії Adobe Systems Inc. у всіх регіонах країни (для порівняння, до початку його роботи в 2009 році був виявлений 21 такий факт, у 2008 - 33, а в 2007 - 17).

Варто відзначити, що якщо раніше велику частину виявлених правопорушень становили випадки розповсюдження компакт дисків з неліцензійним програмним забезпеченням, то останнім часом правоохоронні органи змістили акцент саме на використання неліцензійного програмного забезпечення в комерційній діяльності підприємств.

Використання контрафактних програм Adobe Systems зазначено нижче:
Рекламних, дизайнерських агентств і фотостудій 42%
Розповсюджувачів компакт-дисків 28%
Інші підприємства, які використовували у своїй діяльності ПО Adobe 14%
Підприємств з продажу комп'ютерної техніки 11%
Приватні навчальні комп'ютерні центри 2%
Інтернет-піратство 3%

Протягом року судами було винесено 17 вироків за фактами порушення авторських прав на програмні продукти Adobe Systems Inc., в даний час 34 кримінальних справи перебувають на розгляді.
За матеріалами «Журнал Житомира».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!