Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Інтернет захлиснули чутки про вірус "10.10.10"
 
9-10-2010, 22:56  Технології

Інтернет захлиснули чутки про вірус "10.10.10"

 
Напередодні чергової «симетричної» дати - 10 жовтня 2010 року - забобонні користувачі Інтернету стривожені чутками про збої в роботі комп'ютерів, пише The Daily Telegraph. Люди з різних куточків планети діляться побоюваннями з приводу особливого вірусу, який з нагоди могли підготувати хакери.

Інтернет захлиснули чутки про вірус "10.10.10"



Зокрема, користувачі соціальної мережі Facebook створили спільноту під назвою «Will my computer still work on 10/10/10 at 10.10am?» («Чи продовжить мій комп'ютер працювати після 10:10 ранку 10/10/10?"). За словами експерта Sophos Грехема Клулі, побоювання з приводу вірусів, «прив'язаних» до тієї чи іншої дати, були завжди, але чекати атаки в цей день більше, ніж у будь-який інший, підстав немає. «У день в світі з'являється близько 60 тисяч нових шкідливих програм, бути уважними потрібно постійно», - попереджає фахівець.

Інтернет захлиснули чутки про вірус "10.10.10"



На початку 1990-х користувачів часто лякали вірусами, що активізуються по п'ятницях, які припадають на 13-е число, відзначається в матеріалі. Фахівці навіть радили примусово змінювати дату на комп'ютері, щоб «перестрибнути» нещасливе поєднання цифр. Побоювання в суспільстві циркулювали і напередодні настання 2000 року: експерти попереджали, що машини можуть не впоратися з «обнуленням» дат. Найгірші очікування, як відомо, не підтвердилися.

Деякі, втім, чекають дати «10.10.10» з нетерпінням: у Китаї, де магії цифр надають особливого значення, пари шикуються в черги, щоб скріпити союз саме 10 жовтня. А в ОАЕ одна з медичних клінік дозволила породіллям самостійно призначити дату кесаревого розтину на 10 число. «Люди вибирають щасливі номери телефонів і автомобілів, так чому ж не можна вибрати особливу дату для народження дитини?», - Пояснює доктор Тарек Фасі з Dubai Healthcare City.

Цього літа дослідники інтернет-простору прийшли до висновку, що шкідливі програми в Мережі поширюються з такою швидкістю, що компанії-розробники антивірусів не встигають актуалізувати свої бази даних.
За матеріалами newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!