Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Швидкісний інтернет зможе забезпечити звичайний телевізор
 
13-12-2010, 10:01  Технології

Швидкісний інтернет зможе забезпечити звичайний телевізор

 
Співробітники Науково-промислової дослідницької організації Австралії розробили нову технологію, яка дозволяє простому шматку металу, встановленому на даху, забезпечувати надзвичайно високу швидкість інтернет-з'єднання.

'Швидкісний



Звичайне аналогове телебачення в майбутньому стане джерелом інтернету .

Новий метод передачі даних на дальні відстані відчувають австралійські вчені. «Основна передумова - якщо ви отримуєте аналоговий телесигнал хорошої якості, повинен бути і надійний високошвидкісний зв'язок», - зазначає керівник проекту Ян Опперманн.

Через величезні розміри Австралії загальний інтернет-доступ - немаленька проблема. До того ж де-не-де населення настільки розріжено, що весь необхідний обсяг робіт не окупиться ніколи. Уряд підготував проект, відповідно до якого 93% австралійців будуть охоплені Павутиною за допомогою волоконно-оптичної мережі. Але що робити з сімома відсотками, яким теж треба забезпечити дотримання одного з основних прав людини?

Обіцяна швидкість в розмірі 100 мегабіт в секунду, і нова технологія за цим показником практично не поступається. Більшість з цих семи відсотків мають доступ до телевізійного сигналу, а у віддалених від цивілізації районах з мінімальним втручанням існують ідеальні умови для низькочастотної передачі інформації на УКХ-діапазонах.

За австралійським експериментом, за словами пана Опперманн, уважно стежать в інших країнах, де відмова від аналогового телебачення або вже завершена, або знаходиться в стадії обмірковування. Сама Австралія почала відключати аналогове ТБ в червні. Перехід, як очікується, буде завершено в кінці 2013 року, за п'ять років до закінчення інтернет-проекту.
Вчені вважають, що на відміну від сучасних GSM або 3G-мереж, які втрачають швидкість завантаження по експоненті відповідно збільшенню користувачів, аналоговий сигнал забезпечить сталу швидкість незалежно від кількості користувачів.

Випробування нової технології пройдуть на шести тасманських фермах. Вона призначена для роботи виключно в населених пунктах, де число будинків не перевищує тисячі.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!