Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Обережно: Інтернет-дідівщина
 
10-01-2011, 00:57  Технології

Обережно: Інтернет-дідівщина

 
Якщо ви трохи напряжете пам'ять, то стовідсотково згадаєте хоча б один випадок зазіхання на вашу честь і гідність у рамках всесвітньої павутини.

Обережно: Інтернет-дідівщина



Дорослі люди менш сприйнятливі до подібної гидоти, а ось на психіку дитини це може надати сильний вплив.

До того ж, дитина не побачить свого мучителя наживо. Вона не зможе йому належним чином відповісти або, на худий кінець, тріснути по голові: опонент так і залишиться невідомим.
«Будь-який школяр може стати жертвою Інтернет-дідівщини,» - зауважує виконавчий директор американської компанії «Wired Safety» (Мережева безпека) Пері Ефтеб, - «Вона виражається в розсилці непристойних листів, образ за допомогою всіх можливих месенджерів, принижень і т.п. Найгірше полягає в тому, що діти звикають до Інтернету як до засобу боротьби, як до зброї ... »

Інтернет мучителі можуть ховатися за кожним анонімним обліковим записом, їм не потрібні рельєфні м'язи. Все, що потрібно - це здатність друкувати.

«Мені надходили листи з мерзенним змістом,» - скаржиться один з багатьох постраждалих школярів, - «Ці гади не бачать твоєї реакції, вони навіть не жалкують про те, що роблять».

На перший погляд може здатися, що все це дурість, на яку не варто звертати уваги. Але це не так. Між іншим, все це скидається на один з «безкровних» скинівських прийомів по виведенню жертви з психічної рівноваги. Вибирається особливо насоливший бритоголовій компанії чоловік, пробиваються його «явки / паролі», тобто номери всіх телефонів, домашню адресу, номер ICQ і всі інші можливі засоби зв'язку. Потім методично, день у день, спокійним голосом мучитель повідомляє жертві що-небудь, на кшталт «Ти гарбуз».

Листи з таким же змістом приходять на всі email-ли, опускаються навіть у саму звичайну під'їзну скриньку. Кожен вечір перед вхідними дверима жертви ставиться гарбуз, від smsок з, здавалося б, необразливим змістом немає відбою. Начебто, нічого особливого, але тижнів через два такого третирування жертва знаходиться на межі нервового зриву.
А тепер уявіть, що відчуває маленька дитина, якщо його не найгуманніші однокашники приступають до подібної діяльності.

У США, та й у нашій країні, відомі випадки, коли звичайне побиття підлітка записувалося на камеру (хоч телефону, хоч звичайну), а потім зливалося в Інтернет. Це є одним з найважчих прийомів Інтернет-дідівщини.

Сумно, але подітися від цього нікуди не можна. Це можна тільки ігнорувати. А вашим завданням є навчити дитину не звертати уваги на провокації.
За матеріалами internetua.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!