Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чехи продовжують скуповувати кабельні мережі в західній Україні
 
21-01-2011, 22:16  Технології

Чехи продовжують скуповувати кабельні мережі в західній Україні

 
Антимонопольний комітет дозволив групі компаній ТОВ «ОДЕК» (м. Львів) купити 100% статутного капіталу луцького кабельного оператора «Завжди Хороший Продакшн». Про це в комітеті повідомили «proIT».

Чехи продовжують скуповувати кабельні мережі в західній Україні



Приватне підприємство «Завжди Хороший Продакшн» отримало ліцензію провайдера програмної послуги в Луцьку в Нацраді з телерадіомовлення в травні 2007 року.

ТОВ «ОДЕК» контролюється чеським інвестфондом PPF Investments. Його ключовий акціонер - Петер Келлнер - є також міноритарним акціонером міжнародної медійної корпорації Central EuropeanMedia Enterprises Ltd.CME, яка до 2009 р. контролювала українську телевізійну групу «1 +1». PPFI працює у Центральній і Східній Європі, а також в Азії.

У березні 2007 р. PPF Investments заснувала українську дочірню компанію - «ОДЕК». У грудні 2007 р. - січні 2008 р. «ОДЕК» зміцнилася на львівському ринку кабельного телебачення. Вона купила там 4-ох місцевих кабельних операторів - «Маску», «Піон», «Дністер» і «Селену», а також провайдера інтернет-послуг - компанію «Лініятел». Наступним кроком чехів стала купівля запорізьких операторів «Інн-Ком» і «Контракт Сід». У серпні 2008 р. до групи компаній «ОДЕК» приєдналися чернівецька кабельна мережу «КТМ» і тернопільські оператори - «Густав» та «Тернопільські телесистеми». Трохи пізніше в Чернівцях була куплена кабельна мережа «Телекомінформ». Також «ОДЕК» вийшла на ринки кабельного ТБ невеликих міст на заході України - Трускавця, Добротвора, Теребовлі, Волочіцка і Кременця. У березні 2009 р. група компаній «ОДЕК» придбала великого оператора в Запоріжжі - компанію «КТС».

У загальній складності чехи з кінця 2007 р. придбали в України більше 20 невеликих телекомунікаційних компаній, більшість з яких надають населенню послуги кабельного ТБ, але є й інтернет-оператори. Про суму інвестицій чехи не повідомляють, однак експерти ринку, судячи з кількості і розмірам придбаних компаній, сходяться на думці, що PPF Investments вклав в українські активи не менше $ 50 млн.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!