Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як зберегти тепло в квартирі?
 
3-02-2011, 19:56  Технології

Як зберегти тепло в квартирі?

 
Щоб не мерзнути взимку у власній квартирі, можна накупити светрів та пледів, і як слід в них укутатися. Але краще підійти до вирішення проблеми більш докладно.
Як зберегти тепло в квартирі?

Батареї, якщо вони гріють - головне, але не єдина умова тепла в будинку. Адже якщо радіатори закриті декоративними панелями, з їх тепловіддачі можна сміливо вичитати до 20%. А якщо вони до того ж розташовані в ніші, то втрачається ще до 10% тепла. Вирішити проблему досить просто: а) «расчехліть» батареї, б) встановити між ними і стіною теплоотражающий екран з фольги, а ще краще - зі шматка сріблястою теплоізоляції, яка зустрінеться в найближчому будівельному супермаркеті. З такою «підмогою» ККД батарей збільшиться на 15-20%.

Ще пара нюансів. По-перше, радіатори з гладкою поверхнею віддають тепло краще, ніж з шорсткою. По-друге, білий колір обігрівача - симпатичне, але зло. Тому що самий «теплий» колір - темно-коричневий: він «гріє» на 8-10% охочіше, ніж популярні світлі кольори.

Нерідко льодовиковий період у квартирах настає з вини малопомітних і на перший погляд, нешкідливих вентиляційних отворів. Звичайно, просто замурувати вентиляцію не можна. А ось закрити спеціальними гратами з дверцятами або - бюджетний варіант - банальним шматком картону дуже навіть можна. При цьому і вентиляция збережеться, і в квартирі може потеплішати на 5-7 ° С.

Штори до самої підлоги теж поганий помічник в обігріві житла. Через них п'ята частина тепла йде на обігрів вікна і стіни, а не всього приміщення. Але без штор теж погано, адже нічим не закрите вікно відбирає у квартири 10-15% тепла. Вихід - взяти ножиці і влаштувати шторам обрізання. Або просто повісити такі портьєри, які не загороджують батареї, але закривають вікно від Дідуся Мороза.

Утеплити своє житло можна ще на підходах до його: встановивши в рідному парадному вікна і навчившись закривати за собою вхідні двері. Можна, звичайно, заперечити, що це - турбота ЖЕКу. Але тут вже, перефразовуючи відому приказку, на ЖЕК сподівайся, а сам не зівай: саме розбиті вікна і нещільно закриті двері в під'їзді винні у втраті від 5 до15% тепла всієї будівлі. Так що іноді краще один раз напружитися, ніж три зимові місяці - а іноді й довше - вибивати зубами дріб і скаржитися на холодну життя.

За матеріалами: life.comments.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!