Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Інтернет контролює свідомість користувачів
 
1-03-2011, 23:34  Технології

Інтернет контролює свідомість користувачів

 
Від місяця до місяця накопичується все більше доказів того, що підставні користувачі "підминають під себе" інтернет-форуми і гілки коментарів, пише у своєму блозі на сайті газети "The Guardian" еколог Джордж Монбіот.

Інтернет контролює свідомість користувачів



Мова йде про так званий "астротерфінг" - створення штучної громадської думки. "Анонімність Інтернету дає компаніям і урядам блискучі можливості для астротерфінгу - фальшивих масових кампаній, які створюють враження, ніби маса народу вимагає певного політичного курсу або виступає проти нього", - пише автор, статтю якого цитує "InoPressa".

За словами Монбіота, неназваний астротерфер розповів йому, як реєструвався на форуми і відстоював інтереси корпорацій - клієнтів фірми. "Як і інші члени команди, він видавав себе за безкорисливого пересічного громадянина. А точніше, за цілу юрбу безкорисливих рядових громадян: використав 70 логінів, щоб уникнути викриття і заодно створити враження, що його аргументи зустрічають широку підтримку", - пише автор.

Щоб заглушити голоси реальних людей, астротерфери застосовують витончені методи, стверджує автор, посилаючись на "електронні листи, здобуті політичними хакерами в американській фірмі HBGary Federal, яка займається кібербезпекою". Спеціальні програми - так званий "persona management software" - "створюють весь антураж, який є в онлайні у реальної людини: ім'я, поштова скринька, сайти, акаунти в соцмережах, можливість здійснювати поиск по картинкам - пише автор.


Фальшивий аккаунт підтримується шляхом автоматичного репосту або публікації посилань. При необхідності астротерфер-людина користується цим "обліковим записом з історією", як своїм.

Сама тривожна звістка - ВПС США оголосили тендер на постачання persona management software, які можуть створювати "10 логінів для одного користувача", постачати астротерферів обраними навмання IP-адресами, а також створювати статичні IP-адреси для кожного логіну, щоб астротерфери могли по черзі виступати від її імені.

Подібні програми можуть в потенціалі знищити Інтернет як форум конструктивних дебатів, застерігає автор. Армії злагоджено діючих тролів вже діють в коментарях до матеріалів, що тягне за собою серйозні комерційні наслідки, підсумовує автор.
За матеріалами Ліга

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!