Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Найвища будівля в США може стати сонячною електростанцією
 
30-03-2011, 00:45  Технології

Найвища будівля в США може стати сонячною електростанцією

 
Адміністрація чиказького хмарочоса Уілліс-тауер розглядає можливість скління фасадів прозорими панелями, які акумулюють енергію Сонця. Поки що проект діє в тестовому форматі.

Найвища будівля в США може стати сонячною електростанцією



Чикаго отримав прізвисько «Місто вітрів», проте сонячна активність тут теж досить висока. У мегаполісі, за оцінками метеорологів, сонце визирає хоча б на частину дня протягом 320 днів у році.

Цим вирішили скористатися власники найвищої в США 110-поверхової вежі Уілліс-тауер (до недавнього часу відомої як Сірс-тауер), які в минулому листопаді встановили на 56-му поверсі дві віконні фотоелектричні панелі, розроблені ізраїльською компанією Pythagoras Solar.

Інноваційні вікна є сендвіч-панелі, які складаються з двох шарів звичайного скла і затиснутого між ними шару фотоелементів, що перемежовуються з призмами. Конструкція пропускає розсіяне світло і забезпечує огляд, тоді як прямі сонячні промені потрапляють на призми і відображаються на фотоелементах.

Одне вікно має потужність 120 Вт - приблизно як у стандартній сонячної батареї, яка встановлюється на даху. Крім іншого, воно зменшує надходження тепла влітку, а значить, скорочує витрати на кондиціонування.

Зважаючи на останні відгуки, управителі хмарочоса задоволені отриманими результатами. У перспективі можна очікувати скління новими віконними системами східного і західного фасадів Уілліс-тауер, що дасть сумарну потужність 2 Мвт. Що вже можна порівняти з середньою сонячної електростанцією. У скільки все це обійдеться і протягом якого часу окупиться, поки невідомо.

Нужны хорошие квартиры в Бердянске ? Посмотреть и выбрать можно на сайте azov-city.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!